Novi Konjic

AM SDA: Političko instrumentaliziranje pravosuđa je direktno potkopavanje države

Asocijacija mladih SDA BiH zna da bez pravne države i bez nezavisnog pravosudnog sistema nema prosperiteta jedne države.

SAID ŠTETA: Kad porastem biću pflegekraft

Osnovci završavaju školu na način da ne mogu frknuti svesku kroz prozor.

Izložba fotografija "Znakovi za razumom obdarene" u sklopu Konjičkog kulturnog ljeta 2020

Izložba fotografija "Znakovi za razumom obdarene" će biti održana 1. juna 2020. godine u 19 sati u prostorijama Galerije Narodnog univerziteta.

Klub Bošnjaka u Skupštini HNK: Spriječene nezakonite namjere HDZ-a BiH

Klub Bošnjaka u Skupštini HNK-a oglasio se u subotu ujutro saopštenjem za javnost u povodu prekida sjednice Skupštine HNK-a, koju su – podsjećanja radi – napustili zastupnici HDZ-a BiH.

OŠTRA REAKCIJA Borci Armije RBiH poručili: Suprotstavit ćemo se svakom pokušaju urušavanja FBiH

Pripadnici boračke populacije pomno prate dešavanja na politčkoj sceni Bosne i Hercegovine, a pogotovo one situacije koje direktno atakuju na urušavanje sistema koji smo branili kada je bilo najteže i za koje smo dali mnogo žrtava, poručuju iz Koordinacije boračkih organizacija Armije RBiH.

KONJIC: Upriličeno potpisivanje ugovora u sklopu projekta NODAS

Općina Konjic i Udruženje za razvoj i afirmaciju društva NODAS su potpisale ugovor o saradnji na implementaciji projekta ''Osnaživanje poljoprivrednih, obrtničkih i uslužnih poduzeća pod vodstvom žena u Općini Konjic'' kojim je obuhvaćeno 20 korisnika sa područja Općine Konjic.

PUSTI ME DA TEČEM: Poziv na mirni skup 1. juna – Goranski most

“Pozivamo sve stanovnike KLISA i ostale prijatelje građanske inicijative " PUSTI ME DA TEČEM " Da 1 juna 2020. god. ( ponedjeljak) 07:00 sati MIRNIM skupom spriječimo ulazak teških mašina Amitea D.O.O. Mostar u dolinu rijeke NERETVICE.

MZ NERETVICA JEDNIM GLASOM Općina Konjic mora prekinuti praksu građani mreže – općina beton

Na prvoj redovnoj sjednici novoformiranog Savjeta MZ Neretvica održanoj u srijedu, 27. maja podržane su aktivnosti na obustavljanju izgradnje MHE te je upućena jasna poruka, da praksa betoniranja seoskih puteva kojom građani nabavljaju mreže, a općina beton mora prestati i sve plaćati iz budžeta općine Konjic.

NA SCENI POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA / SDA: Tužilaštvo zaduženo samo za progon Bošnjaka

Zadržavanje premijera Federacije BiH Fadila Novalića u prostorijama SIPA-e otvorilo je niz pitanja i narušilo kredibilitet istrage pokrenute u aferi «Respiratori».

Izetbegović o hapšenju Novalića: Ovo je nezamislivo poniženje i nastavak udara Tužilaštva BiH na Bošnjake

Nakon hapšenja premijera FBiH Fadila Novalića oglasio se i predsjednik SDA Bakir Izetbegović koji smatra da je ovo hapšenje nastavak udara Tužilaštva BiH na Bošnjake.

Stranica 1 od 643