Novi Konjic

Nagrada "Mali princ" Kemalu Mahmutefendiću

Danas na konferenciji za štampu objavili smo odluku da je ovogodišnji dobitnik nagrade "Mali princ" za stvaralački doprinos razvoju dječije književnosti u Bosni i Hercegovini književnik KEMAL MAHMUTEFENDIĆ.

Marko Romić za Ero.tel: U BiH ima 50.000 patoloških kockara, a institucije zanima samo raspodjela novca koji je natopljen dječjim suzama

Broj patoloških kockara u BiH, pa tako i u Mostaru stalno se povećava. Prema procjenama voditelja Kluba liječenih ovisnika o kocki (KLOK) iz Mostara, specijaliste traumatske psihologije prof. Marka Romića, u Mostaru ima 1000 do 1200 patoloških kockara, a u Bosni i Hercegovini ima ih do 50 000.

Najava 7. kolo Prve lige FBiH: Derbi u Gradačcu, gostuje lider Olimpik

Derbi 7. kola igra se u Gradačcu gdje sedmplasirana Zvijezda, 10 bodova ugoščuje lidera sarajevskog Olimpika koji ima šest bodova više od domaće ekipe.

Najava 6. kola Druge lige FBiH, grupa Jug: Klis gostuje u Livnu, Neum u Bijelom Polju, Posušje u Stocu

Utakmice 6. kola Druge lige FBiH, grupa " Jug " igraju se u tri termina, subota, 21. nedjelja, 22. i srijeda 25. septembar .

Najava 7. kola Prve lige FBiH Igman - Slaven: Fadil Hodžić - Uvezati tri uzastopne pobjede

Fudbaleri konjičkog Igmana u okviru 7. kola Prve lige FBiH u subotu 21. septembra sa početkom u 15:30 sati na Gradskom stadionu u Konjicu će ugostiti ekipu Slavena iz Živinica.

Prozor/Rama: Stali Yugom i pokupili janje s livade

Policijskoj stanici u Prozor/Rami obratio se A. P. (43) i prijavio da su S. H. (33) i S. H. (31) ukrali janje iz stada na livadi u mjestu Šćipe te s lica mjesta pobjegli vozilom Yugo 45.

Policiji nije dugo trebalo da sustigne auto. Osobe su potom uhapšene, a vozilo je, zbog neposjedovanja potrebne dokumentacije, oduzeto i smješteno u krug Policijske stanice Rama.


Avaz.ba / Novikonjic.ba

Policiji u Konjicu dobrovoljno predao heroin

Policajci zaustavili i kontrolirali automobil marke Opel Zafira.

HNK: Primljene policajce nema tko zaposliti

Budući da je spomenutim mladim policajcima probni rad istekao 30. kolovoza, oni se nalaze u pravnom vakuumu pa se ne može potvrditi njihovo zapošljavanje.

ODRIJEŠILI BUDŽET: Zahvalnice načelniku Bubalo i direktorici Đapo

Udruženje "Zajedno za naš grad" iz Mostara oglasilo se saopćenjem za javnost čiji sadržaj portal prenosi u cjelosti:

"Dokaz da na funkcijama koje odlučuju o sudbinama "običnih" ljudi postoje i oni koji su socijalno osjetljivi, humani i pristupačni. Danas smo primljeni u kancelariji načelnika opštine Konjic gosp. Bubalo Emira. Razlog je odobrenje novčane pomoći projektu "NISTE SAMI" - obrok na kućni prag za stare samce u iznosu od 14000, oo KM.

Prijemu su prisustvovali osim načelnika i gosp. Nedžad Ramić pomoćnik načelnika kao i direktorica JU Centra za socijalni rad gosp. Nadira Đapo.

U prethodnom periodu vođeni izuzetnom saradnjom Udruženja i JU Centar za socijalni rad predali smo molbu centru i načelniku da nam se pomogne u realizaciji projekta u toku zimskog perioda. JU Centar za socijalni rad Konjic je uputilo zahtjev prema naćelniku sa istom molbom. Očekivali smo negativan odgovor.
Na našu radost dobili smo pozitivni odgovor tako da je načelnik gosp. Bubalo Emir ušao u istoriji našeg Udruženja kao prvi (nadamo se ne i zadnji ) načelnik koji je financijski pomogao naš projekat "NISTE SAMI ".

Naravno da smo osjetili potrebu da se na neki način zahvalimo gosp. Bubalo Emiru i odabrali smo ručni rad gosp. Bećir Burića (Poznati mostarski umjetnik) sa zahvalnicom i za veliku damu dir. centra gosp. Đapo Nadiru.

Šta kazati osim da građani Konjica uz ovakvo rukovodstvo mogu biti sretni i zajedno sa njima graditi bolji život u svom gradu Konjicu.

Hvala od srca jer Zajedno se može mnogo."

Fotografija U.G. "Zajedno za naš grad" Mostar.

Novikonjic.ba

Niko od komandanta nije kažnjen za ubistva u Konjicu

Ni nakon više od dve decenije, od kada su Seadu Buturoviću doneli male improvizovane kovčege sa posmrtnim ostacima njegove majke i sestre, ni jedan visoki oficir nije po komandnoj odgovornosti osuđen za ubistva civila počinjena na području Konjica u Bosni i Hercegovini.
Stranica 1 od 502