Novi Konjic

Naplata parkinga u Mostaru: Iako kupite kartu, niko vam ne garantuje parking mjesto

Mostar je jedan od rijetkih gradova u Bosni i Hercegovini gdje je parking uglavnom bio besplatan, no uskoro više neće biti.

Ovih dana u toku je probni period prodaje mjesečnih i godišnjih karata za parking mjesta, dok naplata službeno počinje početkom idućeg mjeseca. Reakcije građana su različite, dok jedni pozdravljaju odluku, drugi to smatraju novim udarom na džepove građana.


Parking ispred zgrade u kojoj živi naš sagovornik uskoro više neće biti besplatan, kako za stanare tako i ostale vozače. No, to njemu, za razliku od velikog broja njegovih sugrađana, ne predstavlja problem, sve dok s godišnjom kartom ima osiguran parking.

“Samo je bitno da se osigura dovoljan broj parking mjesta. Smatram da bi se trebali popraviti prostori okolni jer će puno javnih površina biti zauzeto autima”, rekao je stanar.

Iako će ga plaćati, Mostarcima se parking mjesto ne garantuje.

“Bit će problematično zato što dolaze ljudi sa strane i pitanje je da li će taj parking biti osiguran jer ga plaćamo. Bit će nebuloze, ali eto”, naveo je dostavljač.

“Samo je važno da imaš gdje parkirati”, mišljenja su drugi sagovornici.

“Pred zgradu ne možeš parkirati i to će naplaćivati, tu su trebali naći neku soluciju da stanari imaju popust ili da ne plaćaju”.

“Građani će moći vidjeti naše kontrolore koji će kontrolirati svojim uređajima parkirane automobile. Svi oni koji ne budu plaćali parking će za to dobiti određenu sankciju u obliku dnevne parking karte”, naveo je Ivan Barbarić, direktor, MO-parkinga.


N1 / A. K. / Novikonjic.ba

Kaznena prijava protiv Forte, Vranića, Nikšića, Konakovića i drugih članova Vlade KS

Federalno tužilaštvo Federacije BiH dostavilo je obavijest predsjedniku BOSS-a Mirnesu Ajanoviću u povodu krivične prijave zbog Zaključak Vlade Kantona Sarajevo od 6. januara 2022. godine kojim je uvedena obavezna vakcinacija za građane Sarajeva starije od 60 godina, njegovatelje u staračkim domovima, osobe sa udruženim bolestima i zdravstvenom kadru u Sarajevu uz prijetnju asistencijom MUP-a KS, saopšteno je iz BOSS-a.

Ubistvo u sarajevskom naselju Pofalići

U sarajevskom naselju Pofalići, večeras je ubijen Kenin Lukač saznaje portal "Avaza". 

Dino Rađa: Zaboli me za četnike i ustaše, rat i antivaksere, zaboli me ko je prvi počeo...

"Zaboli me više ku**c za rat. Za četnike i ustaše, za antivaksere i sve ljude ograničene pameti koji nam ne dopuštaju da živimo normalno", rekao je Rađa u intervjuu za "Nedeljnik".

Vlada FBiH: Skoro 60 miliona KM obrtima i samostalnim djelatnostima

Iz budžeta Federacije Bosne i Hercegovine danas je isplaćeno 59.999.335,49 KM za 24.766 korisnika u FBiH kao pomoć obrtima i drugim samostalnim djelatnostima u uslovima pandemije, saopćio je Ured Federalne vlade za odnose s javnošću.

Klanjali na Trebeviću pa kažnjeni sa 100 KM: "Nepristojnim ponašanjem izazvali uznemirenost građana"

Bajro Čavčić i Semir Vatrić dobili su prekršajnu prijavu od policije Istočni Stari Grad, stanica Trebević, jer su sa djecom koju su odveli na izlet na Trebević obavljali namaz.

ZZO HNK: Jedino osiguranici mogu izabrati i zatražiti promjenu izabranog ljekara

Zavod zdravstvenog osiguranja HNK, u proteklom razdoblju, primio je više prijava osiguranika kojima je, u pojedinim domovima zdravlja, bez njihove lične saglasnosti, odnosno potpisane Izjave o izboru ljekara izvršena preregistracija i prebačen zdravstveni karton iz ambulante u kojoj su izabrali svog ljekara u neku drugu ambulantu po izboru menadžmenta zdravstvene ustanove, saopćeno je iz ZZO HNK.

Ugledni profesor Senadin Lavić novi član Demokratske fronte

Danas je pristupnicu kao novi član Demokratske fronte, potpisao Dr. Senadin Lavić, profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Samanta Pauer se obratila novinarima ispred Baščaršijske džamije: Došla sam prenijeti Bajdenovu poruku, a to je da su SAD uz građane BiH

Prilikom dolaska u BiH sinoć kazala je kako je ovo zadivljujuća zemlja te je podsjetila da je ovdje živjela devedesetih godina dok je radila kao novinar

Selektor košarkaške reprezentacije BiH saopštio spisak igrača

Selektor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić saopštio je širi spisak igrača na koje računa u utakmicama protiv Litvanije u sklopu trećeg i četvrtog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Stranica 1 od 1420