Novi Konjic

USPJEH AZEMINE PREVLJAK Prva žena u Konjicu, a peta u BiH osvojila 78 vrhova iznad 2.000 metara

Planinarka Azemina Prevljak, članica PD „Borašnica“ iz Konjica, postala je prva žena u ovom gradu koja je uspješno završila „Challenge 2000+“, odnosno popela 78 vrhova iznad 2.000 metara nadmorske visine na 12 bh. planina. Ponosna je, kaže, što je uspjela završiti jedan veoma težak planinarski izazov, čime je postalai peta žena, odnosno 28. planinar u BiH koji se upisao na listu ovog atraktivnog planinarskog poduhvata.

Smajo Prevljak igra fantastično u Belgiji, dao dva gola Anderlechtu

Smajo Prevljak nastavio je sa fantastičnim igrama u Belgiji i postigao je nova dva gola u dresu Eupena.

Najava 15.kola Lige BiH košarkašica: Konjičanke gostuju vodećem Feniksu

Ove subote igraju se četiri utakmice 15.kola Lige BiH za žene u kojem nema izrazitog derbija.

Starta drugi dio sezone u košarkaškoj A1 ligi

Nastavlja se prvenstvo u A1 ligi u grupama sjever i jug, ovog vikenda starta drugi dio sezone, a igra se osmo kolo. Na jugu vodeći Bošnjak gostuje Vogošći, dok se na sjeveru igra derbi vodećih Gradine MADI i Igman Burcha.


U A1 ligi grupa jug vodeći Bošnjak kao favorit putuje u Vogošću, Radnički kao domaćin u Goraždu očekuje pobjedu protiv debitanta u ligi Veleža, dok razvojni tim Sparsa dočekuje Turbinu koja još nije osjetila slast pobjede, Konjic je slobodan u ovom kolu.

Na sjeveru se u Tešnju igra derbi ne samo ovog kola već i prvenstva ove grupe. Vodeća Gradina MADI dočekuje ekipu Igman Burch, obje ekipe imaju po pet pobjeda i po jedan poraz, tako da bi pobjednik ovog duela bio vema blizu prvog mjesta pred doigravanje. Brčko je domaćin Živinicama, Gen ekipi Gračanice, IBU Spartans je slobodan.

Parovi 8.kola A1 liga grupa jug:

Goražde: Radnički – Velež 16.01.2021. – 16:00

Vogošća. Vogošća – Bošnjak 16.01.2021. – 19:00

Sarajevo: Spars Realway 2 – Turbina 17.01.2021. – 17:30

Konjic slobodan.

Parovi 8.kola grupa sjever:

Brčko: Brčko Distrikt – Živinice 16.01.2021. – 17:00

Tešanj: Gradina MADI – Igman Burch 16.01.2021. – 18:00

Sarajevo: Gen – Gračanica 17.01.2021. – 16:00

IBU Spartans slobodan.


Enver Nimanović

Jablanica: Dobri ljudi uložili ogromne napore da iz surovih uslova spase psiće

Da na svaki poziv odreaguju sa maksimalnom odgovornošću i da na svakoj intervenciji daju 100 posto svojih mogućnosti -  i u slučajevima kada se ne radi o ljudskim životima, dokazali su jablanički spasioci

Načelnik Šabanović na sastanku sa izvođačima radova na rekonstrukciji tunela Crnaja

"Jučer sam, prije nego što sam se pridružio privrednicima Jablanice poštujući njihove zahtjeve vezane uz sanaciju tunela Crnaja, bio na sastanku u firmi Euroasfalt d.o.o Sarajevo, koja je jedan od dva izvođača radova na rekonstrukciji tunela Crnaja.

10. kolo Premijer futsal liga BiH: Derbi u Čitluku, aktuelni prvak u Sarajevu

U subotu 16. januara počinje drugi dio sezone u Premijer futsal ligi Bosne i Hercegovine, tri utakmice se igraju u subotu 16. januara, a dvije u srijedu 20. januara.

Načelnik Općine Konjic sa saradnicima sastao se sa predstavnicima kompanije,,BINGO“ d.o.o Tuzla

Delegacija kompanije ,,BINGO“ d.o.o Tuzla koju je predvodio vlasnik Senad Džambić, boravila je u Konjicu, gdje se sastala sa Osmanom Ćatićem, načelnikom Općine Konjic, Velidom Džemila, šeficom Odsjeka zaimovinsko-pravne poslove u Službi za katastar i imovinsko-pravne poslove i Esadom Omerovićem pomoćnikom načelnika u Službi za prostorno uređenje igrađenje Općine Konjic.

KONJIC Obavještenje Službe za privredu: Obavezan je upis promjena poljoprivrednih gazdinstava

Obavještavamo sva fizička i pravna lica koja su podnijela zahtjev za upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK) da je obavezan upis promjena u RPG i RK - članak 14. Pavilnika o upisu u RPG i RK (Službene novine br.42/08 od 09.07.2008), i to:

(1) Poljoprivredna gazdinstva svake godine, u periodu od 1. januara do 31. marta, dostavljaju nadležnoj općinskoj službi koja vodi registre, podatke o:

a) poljoprivrednim kulturama zasijanim na poljoprivrednom zemljištu u tekućoj godini;

b) trenutnom stanju i promjeni vrste i brojnog stanja stoke;

c) promjeni zemljišnog posjeda i osnova korištenja poljoprivrednog zemljišta (površina zemljišne parcele i katastarska kultura, vlasništvo, zakup, koncesija i sl.).

(2) Poljoprivredna gazdinstva iz stava (1) ovog člana dužna su da u roku od 30 dana od dana nastanka promjene prijave:

a) promjenu nosioca porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i nosioca obrta, odnosno promjenu

ovlaštenog lica u pravnom licu koje je nosilac poljoprivrednog gazdinstva;

b) promjenu sjedišta, odnosno prebivališta nosioca poljoprivrednog gazdinstva;

c) promjenu članova poljoprivrednog gazdinstva.

(3) U slučaju promjene sjedišta, odnosno prebivališta nosioca poljoprivrednog gazdinstva, nadležna općinska služba koja vodi upis u RPG dužna je u roku od 30 dana, službenim putem dostaviti originalni dosje poljoprivrednog gazdinstva novom nadležnom organu. - navodi se u saopćenju Službe za privredu općine Konjic.

Novikonjic.ba

LIJEPE VIJESTI: 10 članova porodice Puco ima novi dom u Seonici - Načelnik Ćatić razgovarao sa učesnicima akcije

Načelnik općine Konjic, Osman Ćatić sastao se sa predstavnicima ustanova, organizacija i udruženja, koji su u proteklih šest mjeseci vodili zajedničku akciju pomoći za obezbjeđenje doma za desetočlanu porodicu Puco iz sela Obri.

Bila je ovo prilika da se načelnik Ćatić zahvali predstavnicima Centra za socijalni rad Konjic, Crvenog križa, Jedinstvene lovačke organizacije, Odreda izviđača “Neretva”,  Atletskog kluba “ Pace”, Općinske organizacije “Žene SDA” Konjic, Udruženja žena “Nera", Udruženja ”Hasib Mustafić”, Udruženja građana “Zajedno za naš grad” Mostar i svim građanima koji su dali svoj doprinos u realizaciji akcije.

Poželjevši puno sreće u novom domu Mirsadu Puce i njegovoj porodici načelnik je kazao i sljedeće:

"Drago mi je da se uz Centar za socijalni rad uključio i dio nevladinih organizacija te da se upješno okončala ova aktivnost. Općina Konjic uvijek će biti uz ljude koji svoje slobodno vrijeme koriste da pomognu drugima, jer kako znamo , Vaše je samo ono što dajete” i to je deviza kojom se svi trebamo voditi." - poručio je Ćatić obraćajući se prisutnima.


Mirsad Puco zahvalio se općini Konjic, općinskom načelniku i svima koji su na bilo koji način pomogli da njegova desetočlana porodica, koju čine supruga i četvoro djece, majka, dvije sestre i brat uskoro useli u novi dom u Seonici.

- Mojoj sreći nema kraja, sada će sve biti drugačije - kazao je Mirsad, koji porodicu prehranjuje baveći se uzgojem stoke i prikupljanjem bilja i šumskih plodova. Posebno sam sretan zbog činjenica da je djeci, uz znatno bolje uslove za život, sada i škola u blizini. - kazao je.

Predstavnici svih organizacija, udruženja i institucija izrazili su zadovoljstvo zbog uspješno provedenih aktivnosti kojima su omogućili da jedna od porodica, koja je bila u potrebi riješi svoje stambeno pitanje, stavljajući se pri tom na raspolaganje i za nove aktivnosti pomoći Konjičanima u potrebi, kojima će, kako je zaključeno, institucionalno koordinirati Centar za socijalni rad Konjic sa nevladinim organizacijama kao partnerima.

Novikonjic.ba

Stranica 1 od 783