Načelnik Šabanović na sastanku sa izvođačima radova na rekonstrukciji tunela Crnaja

"Jučer sam, prije nego što sam se pridružio privrednicima Jablanice poštujući njihove zahtjeve vezane uz sanaciju tunela Crnaja, bio na sastanku u firmi Euroasfalt d.o.o Sarajevo, koja je jedan od dva izvođača radova na rekonstrukciji tunela Crnaja.

Sastanku su prisustvovali vlasnik preduzeća Hamed Ramić, te direktor preduzeća Jasmin Bučo. Razgovarali smo o projektu rekonstrukcije tunela i načinu izvođenja radova.

 Kako su domaćini istakli, postoji tehnički izvodivo rješenje da se tunel rekonstruiše, a da se saobraćaj za sva vozila odvija dvosmjerno, usporeno, ali bez obustava. Saobraćaj bi bio potpuno obustavljen u periodu od 00-05 sati, uz napomenu da bi vozila policije, hitne pomoći i vatrogasci mogli prolaziti.

 Izvođači radova su svoj prijedlog dostavili Javnom preduzeću Ceste FBiH.

 Čvrsto vjerujem da ljudi koji vode vlade na višim nivoima vlasti neće dozvoliti da se desi kolaps u saobraćaju i da će se iznaći najbolje rješenje kako bi sve zainteresovane strane bile zadovoljne, odnosno da će sanacija tunela biti provedena na način da ćemo dobiti zadovoljavajući tunel, a da istovremeno građani i privreda Jablanice i Bosne i Hercegovine neće ispaštati." - poručili su na FB stranici.


 Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)