Jablanica: Načelnik Šabanović "povukao" prve poteze i najavio transparentan rad

"Poštovani sugrađani,

zbog novogodišnjih praznika nisam Vam se obraćao, a pošto sam obećao da će moj rad prije svega biti transparentan, u narednim danima ću Vas upoznati sa nekoliko činjenica koje sam utvrdio odmah po primopredaji dužnosti, koja je kao što znate izvršena 24.12.2020. godine.

Iako sam znao da je stanje u našoj općini loše, ipak sam neugodno iznenađen zatečenim stanjem. Radnici Općine, ni budžetski korisnici nisu dobili platu za novembar 2020.godine.

Drugo iznenađenje koje me dočekalo je činjenica da su zalihe goriva za grijanje zgrade Općine bile dovoljne za maksimalno 2-3 dana! Toliko o brizi dugogodišnjeg načelnika za radnike kojima je bio dugogodišnji nadređeni.

Također, obustavljeni su postupci nabavke usluga osiguranja radnika i vozila Općine, uključujući i vozila vatrogasaca.

Obustavljen je postupak nabavke goriva za vozila Općine i goriva za zagrijavanje zgrade Općine, kao i nabavka kancelarijskog materijala.

Poslove sekretarice načelnika obavlja pripravnica, koja je u Općinu trebala doći na usavršavanje, a nikako da preuzima pozive i proslijeđuje poštu.

Pored svih navedenih "iznenađenja", u kancelariji načelnika nema računara!?.. Ali je zato suvereno koristio četiri vozila.

Poštovani sugrađani, kao što sam i obećao pred nama je mukotrpan rad kako bismo ovakvu ostavštinu bivšeg načelnika i Jablaničke vlasti ostavili u prošlosti, a Jablanicu uredili po mjeri njenih stanovnika." - navodi se u saopštenju.


 Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)