DRUŽENJE U PRIRODI Konjički volonteri upriličili izlet za članstvo na rijeci Ugoščici

Foto: Novikonjic.ba (Endi Omeragić) Foto: Novikonjic.ba (Endi Omeragić)

Već tradicionalno Udruženje „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ (VIPK) za svoje članstvo i prijatelje organizuje godišnji izlet u prirodu, a ovaj put oko 20-tak volontera izabralo je prelijepu plažu u prirodi pokraj rijeke Ugoščice u naselju Cerići.


Uživali su na svježem zraku, sunčajući se i povremeno osvježavajući u izuzetno čistoj riječici koju već godinama uređuju i održavaju vrijedni mladići iz ovog naselja predvođeni Ajdinom Šabanovićem. Danas je odrađen i jedan manji zadatak oko nasipanja plaže riječnim pijeskom, a trimerima je košena desna strana plaže.

Kako navode, izlet je bio izuzetno uspješan i protekao je u dobrom raspoloženju. Širina plaže omogućila je i održavanje epidemiološke distance, a prema posljednjim informacijama i svi ostali članovi udruženja su dobrog zdravstvenog stanja. Nakon izleta zajedničkom akcijom očišćena je plaža do posljednjeg papirića.

Udruženje VIPK s uspjehom djeluje već 14 godina u Konjicu i okuplja oko 60 članova od kojih je svako za sebe individua koju je potrebno pretvoriti u učinkovit tim sa zajedničkim ciljem. Između ostalog to se postiže u ugodnoj atmosferi i opuštajućem okruženju, gdje su članovi motivirani udružiti snage i kroz zabavne aktivnosti i zadatke, učvrstiti povjerenje, uskladiti kreativno razmišljanje te poboljšati međusobnu komunikaciju – navode iz udruženja.

U narednom periodu VIPK zajedno sa mještanima iz ovog kraja planira pokrenuti aktivnosti ka animiranju Mjesne zajednice Donje Selo i općine Konjic u cilju odobravanja sredstava i materijala za betoniranje pregrade s metalnom klapnom, proširenju lijeve strane plaže, izgradnji odbojkaškog igrališta i šadrvana, jer ovo je jedno od najljepših mjesta za kupanje još uvijek "neotkriveno" i svaka ideja i podrška za uređenje zaslužuje pohvalu.

Novikonjic.ba

ocijeni
(8 glasova)