PLUSMINUS: Nova kolekcija Ene Dujmović i Borisa Majstorovića donosi spoj mode i savremene umjetnosti

Foto: fbl.ba Foto: fbl.ba

Brend PLUSMINUS osnovala je dizajnerica Ena Dujmović u saradnji sa grafičarem Borisom Majstorovićem. Koncept PlusMinusa je prenošenje crteža na modne kreacije, otvaranje novog medija prezentacije umjetnosti i postavljanje iste u trodimenzionalnu formu. Cilj je da se onome što je inače klasični patern koji ukrašava određeni kroj da stvarna umjetnička i simbolička vrijednost, te da pri tome vizualna slika bude zanimljivija.

1-plusminus

Ono što je specifično u novoj kolekciji je da je zadržana klasična tehnika izrade bakropisa i akvatinte kako bi grafika zadržala svoj autentični prikaz crteža. Linerni crtež se bolje prikazuje klasičnom tehnikom zbog suptilnosti, kontrole linije i direktnosti u prenošenju crteža na tekstil. Crtež ovdje ostavlja prostor ideji da se prikaže sama u svom prirodnom procesu.

2-plusminus

PLUSMINUS kolekcija može biti shvaćena kao moda, modna kreacija koja dobro izgleda, ali istovremeno i kao savremena umjetnost koja je pronašla novi vid prezentovanja. Kolekciju čini 6 elegantinih i jedostavnih krojeva kako se crtež ne bi gubio i kako bi zadržao svoju priču. Suština kolekcije je da se nosi, mijenja, živi sopstveni život djela, da komunicira i postavlja trend.

Editorijal je snimljen na lokaciji industijske zone fabrike Klas. Fotografije je snimila fotografkinja Maja Topčagić, a video Igor Hamzić.

3-plusminus5-plusminus6-plusminus7-plusminus8-plusminus

Modeli_Ajla Klico, Lejla Džanković

Make-up_Renata Ponjević

Styling_Lejla Emrić

Nakit_Werkstatt studio

Torbe_Obsessive Compulsive

Fotografija_Maja Topčagić

Video_Igor Hamzić

Preuzeto sa: fbl.ba/ novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)