USPJESI Općina Konjic brendirala popularni Karneval dječijih osmijeha

Foto: VIPK, Endi Omeragić Foto: VIPK, Endi Omeragić

Općina Konjic, odnosno Agencija Prvi korak doo Konjic učinila je Karneval dječijih osmijeh prepoznatljivim i kroz projekat ”Objedinjavanje i promocija turističke ponude općine Konjic” kao jedan od ključnih manifestacionih događaja koji imaju turistički značaj u promociji grada.

Predstavljajući kulturno-zabavne manifestacije pored Međunarodnog festivala folklora „Konjička sehara“, ljetne manifestacije „Konjičko kulturno ljeto“, „Festivala glumca“, „Festivala srednjoškolskog dramskog stvaralaštva“, „Dani Zuke Džumhura“, „Dani Sejfulaha ef. Prohe“, svoje zasluženo mjesto ima i jedinstvena novogodišnja zabava za djecu i roditelje „Karneval dječijih osmijeha“ započet još 2012. godine.

Evo kako je predstavljen novogodišnji karneval na web stranici: https://konjictourism.ba/manifestacioni-turisticki-potencijali-opcine-konjic/

„Ukoliko se u posljednjoj sedmici u godini nađete u Konjicu, onda ćete vjerojatno svjedočiti novogodišnjem kulturnom brendu grada Konjica. Riječ je o „Karnevalu dječijih osmijeha“, najljepšoj novogodišnjoj bajci u Konjicu, u čijem sadržaju i aktivnostima, iz godine u godinu, učestvuje sve veći broj mališana. Ovaj događaj uveseljava mališane, spajajući njihova interesovanja, vještine i euforiju, u međusobnom dijeljenju radosti, igre i iznenađenja.

Održavanje manifestacije uobičajeno podržavaju Općina Konjic, PU Konjic, kompanije, trgovačke radnje, mediji, građani i roditelji. Maštovite aktivnosti pripreme u Djed Mrazovoj radionici, vesela muzika, nasmijana lica mališana i odraslih, šareni kostimi, paketići i dodatna iznenađenja, su neizostavni sadržaji koji svake godine bivaju dijelom karnevala, uz standardni defile kroz grad. U slučaju lošeg vremena, nikada nema bojazni, jer organizatori NVO ”Volonteri i prijatelji konjičke regije” uvijek imaju isplaniranu opciju B, kako bi udovoljili željama mališana koji radosno i nestrpljivo iščekuju sami početak karnevala. Maskirani roditelji i prijatelji naših mališana nisu ništa što bi trebalo da vas iznenadi, jer euforija ovog događaja ne samo da osvaja srca najmlađih, već i odraslih, svih starosnih dobi.

Ako ste u prilici biti dijelom ove najljepše novogodišnje priče u našem gradu, vjerujemo da će vam to biti najčarobniji i najljepši kraj godine ikad. Ho, ho, ho!“

Projekat je finansijski djelimično podržan od strane Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK,te im se ovom prilikom zahvaljujemo što su prepoznali važnost ovog projekta, dok je razlika do ukupnog novčanog iznosa za web development stranice finansirana od strane Agencije ”PRVI KORAK” d.o.o. Konjic, a za web development stranice konjictourism.ba odabrana je firma Lilium d.o.o. Sarajevo.

Stranica će redovno biti ažurirana u pogledu dodavanja novosti i ključnih događaja, koji imaju turistički značaj i mogu doprinijeti poboljšanju turističkog prometa, odnosno povećanju broja posjetilaca općine Konjic, te promociji svega što Konjic nudi. - navode iz Agencije Prvi korak Konjic.

Novikonjic.ba

ocijeni
(5 glasova)