Uhapšeno troje pomagača Sanjina Sefića

Foto: Mostarski.ba Foto: Mostarski.ba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) su uhapsili tri osobe koje se dovode u vezu sa saobraćajnom nesrećom u kojoj su smrtno stradale studentice Edita Malkoč i Selma Agić.

Radeći na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju svih okolnosti saobraćajne nesreće sa smrtnim posljedicama, jučer u poslijepodnevnim satima u 18:30 sati u ulici Enesa Herića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici su uhapsila A.D., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je pomagao Sefiću nakon izvršenog krivičnog djela.

Daljim operativnim radom, a po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, u 01:30 sati u ulici Kasindolska, općina Ilidža, uhapšeni su N.S., rođen 1988.godine u Foči i S.S., rođena 1994.godine u Sarajevu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH.

Prilikom pronalaska navedenih osoba u pomenutoj ulici, u dvorištu porodične kuće koju koristi N.S., pronađeno je putničko motorno vozilo marke “VW Golf 6”, vlasništvo A.M. iz Sarajeva, a koje je prema dosadašnjim podacima korišteno u izvršenju krivičnog djela, dana 11.10.2016.godine, kada su nakon saobraćajne nesreće A.D. i S.A., prevezli S.S. na područje općine Rudo.

Također, policijski službenici tragaju za S.A., rođen 1992.godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, koji se dovodi u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela. Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju dalji rad na prikupljanju svih informacija u vezi navedenog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a KS.

Preuzeto sa: Mostarski.ba/ novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)