ARMIN CERO, golman FK Igman Konjic: Nadmašit ću oca Šefika

Foto: Hercegovina.info Foto: Hercegovina.info

Armin Cero, sedamnaestogodišnji golman, juniorske ekipe konjičkog Igmana trenira sa prvom ekipom jednog od najstarijih klubova u Bosni Hercegovini.

Armin je počeo da trenira u predpionirima Igmana i već te sezone je nastupao za Igman u Ligi predpionira Hercegovačko-neretvanskog Kantona. Interesantno, trenirao je kao igrač, igrao je u napadu i bio jedan od najboljih strijelaca. Na kraju sezone Igman je dobio prvo mjesto, jer je pobjedio dva mostarska velikana: Velež i Zrinjski. U narednoj sezoni u njemu se probudila ideja da trenira kao golman. Nije ni čudo što ga je to privuklo, jer je njegov otac, Šefik, golmanska legenda, bio je jedan od prvih golmana reprezentacije Bosne i Hercegovine, a danas je trener svih kategorija Igmana.

U ovogodišnjoj sezoni junak ove priče trenira u juniorskom pogonu, a šef stručnog štaba Igmana, Amir Halilović, priključio ga je trenažnom procesu seniorske ekipe, koja je u prvih devet kola zabilježila isto toliko pobjeda. U prošloj sezoni kadeti i juniori Igmana nisu nastupali u Omladinskoj ligi, grupa-jug, što je bilo pogubno za prvu ekipu koja nije mogla da igra kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu FBiH. Najviše su ispaštali konjički dječaci koji su igrali za pomenute kategorije. U ovoj sezoni pomenute kategorije nastupaju u Omladinskoj ligi-jug.

Kadeti i juniori postižu veoma sjajne rezultate. Juniori se nalaze na drugom mjestu, iza vršnjaka iz mostarskog Veleža. Jedan od najzaslužnijih je upravo golman, Armin Cero. Treba napomenuti da je imao i debi za prvu ekipu, te je sa 17 godina, najmlađi golman u bogatoj istoriji Igmana koji je debitovao za prvi tim. Potez Uprave Igmana da angažuje Šefika Ceru za trenera golmana svih kategorija se već pokazao kao pravi, jer je izgleda prošlo vrijeme dovođenja golmana sa strane. Puno je otišlo novca golmanima kojima je Igman bio samo prolazna stanica. Jedno je sigurno, da se FK Igman iz Konjica ne bi trebao mnogo brinuti za veoma osjetljivo pitanje golmana u budućnosti, jer osim Armina Cere u svim kategorijama ima mnogo budućih golmana koji će biti uzdanica konjičkog Igmana.


"Prvo bih se zahvalio glavnom treneru, Amiru Haliloviću, što mi je je ukazao povjerenje. Bio sam oduševljen njegovim pozivom da treniram sa seniorskom ekipom. Posebne zahvale idu bezrezevnoj podršci moje porodice. Rad i samo rad i mislim da ću nadmašiti svog oca Šefika i braniti za reprezentaciju Bosne i Hercgovine, te braniti i u jednoj od evropskih ekipa", rekao nam je skromni dječak, Armin Cero, golman Igmana iz Konjica.


Ismet Nimanović/ novikonjic.ba

ocijeni
(3 glasova)