Jablanički mališani među najboljim učenicima Osnovne muzičke škole “Rezonanca”

Povodm uspjeha koje ostvaruju djeca iz Jablanice u Osnovnoj muzičkoj školi “Rezonanca” iz Konjica, razgovarali smo sa direktoricom škole, Biljanom Handžo.

Direktorica Biljana Handžo kaže da uvijek s ponosom ističe da su ovi učenici iz Jablanice, jer je to još dodatni napor dovoditi djecu na nastavu instrumenata i solfeggia. U skorijem periodu možemo očekivati koncert i u Jablanici.

“Naš prvi učenik je Denis Avdic, iz Jablanice. On je, ove godine i prvi maturant, obzirom da je polagao prvi i drugi razred u jednoj godini, kao vrlo nadaren.

Osim Denisa, na gitari, iz Jablanice su i Hondo Amar, drugi razred klavir, Zina Ivković, treći razred violina, Ema Begović, treći razred klavir, te Luna Manigoda, peti razred, gitara u klasi prof. Benjamin Harba.

Sa ponosom ističem da su sve četvero najbolji učenici škole. Ema je prošle godine za postignute uspjehe i osvojene nagrade na federalnim i državnim takmičenjima, nagrađena muzičkom nagradom “Ragib Habibija”, koja je utemeljena za nadarene i najbolje učenike.

Ovog proljeća je trebalo da ponovno idu na takmicenje Ema i Zina, no odgođeno je. Plan je bio da u Jablanici uradimo jedan koncert, no sve ovo nas je poremetilo, sto ne znači da necemo u šestom mjesecu”, ističe direktorica Osnovne muzičke škole “Rezonanca”.


 Jablanica.live / Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)