STOP MHE: Klišani na nogama – blokiran rad preduzeća AMITEA i GPI Konjic

Aktivisti Udruženja „Pusti me da tečem“ danas su spriječili postavljanje tabli za označavanje radilišta za izgradnju MHC u MZ Neretvica, koje su htjeli postaviti preduzeća Amitea i GPI Konjic. – javlja Radio Konjic.

„U jutarnjim satima napadnuta je Neretvica. Kolone teških mašina krenule su s ciljem da ozvaniče početak radova na izgradnji dvije od 15 planiranih malih hidroelektrana na našoj rijeci - Gorovnik - ušće i Srijanski most.

Munjevitim protunapadom dobrovoljačkih jedinica spriječeni su u svom naumu, a uvodne scene, kada su po dvije osobe na dvije lokacije tijelima zaustavile nastavak radova na postavljanju tabli, iako nezabilježene objektivom, ostat će zauvijek zapamćene. Nakon rekacije građana, izvođači radova su zatrpali iskopane rupe, natovarili znakove i mašine i povukli se.

Najteže tek predstoji, ali prva bitka je dobijena. Ukoliko (ili kada) se odluče vratiti, dočekat će ih još jača reakcija. Spriječili smo vaše hinjske pokušaje danas, spriječit ćemo i svakog narednog puta i neće nam dosaditi! Ovaj ekocidni projekat slobodno prekrižite, jer male hidroelektrane ovdje nikada neće izgraditi. Neretvica će zauvijek teći!“ – složno poručuju neumoljivi Klišani.

Fotografija Buturović - Polje.

Fotografija Buturović - Polje.

Novikonjic.ba

ocijeni
(3 glasova)