Niko ne vjeruje u nastavak Premijer lige BiH iako su dozvoljeni treninzi

Iako je Federalni štab Civilne zaštite dozvolio održavanje treninga sportskim kolektivima, uz pridržavanje mjera Zavoda za javno zdravstvo FBiH, zasad nijedan premijerligaški klub nije najavio početak treninga.

U RS će to biti moguće od ponedjeljka, ali također nema najava o startu timskog rada među tamošnjim članovima elitnog klupskog bh. ranga.

Na video-konferenciji Izvršnog odbora Nogometnog Fudbalskog saveza BiH konstatovano je da krajnji datum za nastavak prvenstva treba biti 7. juni, ukoliko prethodno entitetske vlade relaksiraju mjere i dopuste odigravanje utakmica.

Dakle, klubovi ionako imaju premalo vremena za pripreme, ali zvanično nijedna ekipa nije izdala obavještenje o okupljanju igračkog kadra i startu treninga.

Dojam je da ni u jednom premijerligašu niko nije čvrsto uvjeren u nastavak takmičenja, stoga do sada nije ni zakazan početak timskog rada.

U NFSBiH su bili izričiti kada su 7. juni označili kao posljednji termin u kojem bi se počelo odigravati preostalih 11 kola, iako djeluje kako Savez nije voljan saslušati dodatne sugestije, uskoro bi se i definitivno trebalo saznati da li su na stolu samo dvije opcije – start do 7. juna ili zaključenje sezone Premijer lige.


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)