Konjičanka Berina Mustafica velika nada bh.košarke – Nadam se da ćemo se brzo vratiti košarci

Berina Mustafica 16-godišnja košarkašica Konjica u protekloj sezoni u kojoj je njena ekipa uspjela ostati u elitnom rangu bh.košarke bila je među najboljim igračicama najmlađe ekipe u košarkaškoj ligi BiH za žene.


Berina je po riječima njenog trenera Nevena Pejkovića kroz gotovo cijelu sezonu igrala standardno dobro što je veliki napredak za igračicu njenih godina, jer poznato je da sportisti u mlađim godinama imaju dosta oscilacija što nije bio slučaj kod ove mlade i izuzetno talentovane Konjičanke koju smo na početku razgovora upitali kako je vidjela proteklu sezonu.

-          Protekla sezona veliko je iskustvo kako za mene tako i za moje saigračice, jer ovo nam je prva sezone u ligi sa najboljim ekipama iz BiH koje su dosta iskusnije od nas.

-          Što se tiče ove trenutne situacije oko pandemije coronavirusa pokušavam da se što više pridržavam mjera koje su propisane. Svoje vrijeme nastojim prilagoditi obavezama i aktivnostima koje mogu izvršavati kod kuće. Treniramo kod kuće koliko je to moguće, a nadam se da će ovo brzo proći i da ćemo se vratiti treninzima.

-          Drago mi je što smo ostali u ligi što nam je i bio cilj. U sljedećoj sezoni očekujem bolje rezultate, iskusniji smo za jednu sezonu i sada već znamo kako sve funkcioniše, rekla je na kraju razgovora Berina Mustafica jedan od najboljih košarkašica Konjica i velika nada bh.košarke.


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)