Afan Mešić košarkaš Turbine – Nadam se da će ovo brzo proći

Košarkaši Turbine prvenstvo u A1 ligi ko je prekinuto i okončano odlukom KS BiH završili su na odličnom trećem mjestu. Da se igrao play off Turbosi bi bili sigurni akteri i tako imali šansu da se domognu i elitnog ranga bh.košarke. Zdravstvena situacija u cijelom svijetu je uskratila Jablaničane da gledaju svoje ljubimce u novom doigravanju za najviši rang. Ipak je zdravlje na prvom mjestu, a utakmica će nadamo se biti ubrzo na radost svih zaljubljenika u sport.

Kao i svi tako i košarkaši Turbine dane provode uglavnom u svojim kućama. Kako vrijeme bez košarke i utakmica provodi jedan od boljih igrača Turbine u protekloj sezoni Afan Mešić .

Kad nisam na poslu idem u prirodu, malo treniram u okolini Jablanice. Sa saigračima se redovno čujem, imamo grupu preko koje komuniciramo i što je najvažnije svi su dobro. Nadam se da će ovo što prije proći, nastojim što manje misliti o ovoj situaciji.

Protekla sezona je za nas bila jedna od najboljih, šteta što se prekinulo jer već smo bili osigurali play off, trebali smo igrati protiv lidera Bosne i to bi za Jablanicu bio pravi spektakl. Poznajemo se veoma dobro, znamo njihov kvalitet kao i oni naš i ostaje žal zbog play offa i mislim da bi bilo izuzetno zanimljivo i interesantno.

Iskoristio bih ovu priliku da pozdravim sve u drugim klubovima gdje imam veliki broj prijatelja, poručio da se dobro čuvaju s nadom da će sve ovo brzo proći, rekao je na kraju Afan Mešić košarkaš Turbine iz Jablanice.


Enver Nimanović

.

ocijeni
(0 glasova)