Dženana Cero: Zluradost polupismenih stručnjaka

FOTO: Facebook FOTO: Facebook

Da je čovjek čovjeku vuk, pokazalo se u "dobu Korone" koje je nastupilo u 2020. godini. - piše na svom Facebook profilu, Dženana Cero.

"Od sumnje u virus, pa do panike, prođe malo vremena. Od medijskog spina i manipulacije, masovne histerije i prepadanja mase u moru dezinformacija od strane "klikbejt" portala, pa do kompetentnih izvještaja, reportaža i intervjua stručnjaka koji akreditovano i kompetentno pričaju o Koroni.

Sve ovo je, većinom, dopustilo da isplivaju na površinu kojekakvi zluradi polupismeni stručnjaci. Uglavnom, takvi gmižu po komentarima iz udobnosti svoga doma. Uz gramatičke greške, velik nivo psovki i neupućenosti krasi njihovo ispoljavanje frustracija.

-Ono što mi najviše "para oči" su moji sugrađani. Oni isti sugrađani koji pljuju po Igmanu. Igman je kompanija koja je živnula Konjic. Kad je Igman stao na noge, počeo je i Konjic da ustaje. Malo po malo, godina za godinom, ustao je i naš Konjic.

Kroz kojekakve zluradosti i frustracije, u vlastitoj neupućenosti, zaboravljaju da industrija odvaja za zdravstveno, PIO/MIO i slično. Ne radim u Igmanu, radim kod privatnika, ali sam svjesna bitnosti Igmana za ovaj grad. Isfrustrirani zluradi komentatori, kojima je životna mudrost "Nek' komšiji crkne krava" bi, koliko je sutra, prepustili u ruke Igman onim hijenama sa strane, da nas sve opustoše.

Moram da pohvalim ljude koji brinu za druge, posebno volontere. Hvala normalnima što postojite i vraćate nadu da dobro pobjeđuje zlo, u ovakvim teškim vremenima.

-Ako je ovo životni ispit, nemojmo ga padati.

Pozdrav i ostajte kući."

Novikonjic.ba

ocijeni
(8 glasova)