NEMA PREDAJE: Opća bolnica stavlja u funkciju motel, testera ima dovoljno

FOTO: Velid Gagula FOTO: Velid Gagula

Štab civilne zaštite općine Konjic obavještava javnost da je od posljedica zaraze koronavirusom smrtno stradala prva osoba iz Konjica, priopćeno je u utorak iz te Općine.

''Ovim putem izražavamo saučešće porodici stradalog i tražimo od građana općine Konjic da se strogo pridržavaju svih mjera prevencije koje se izdaju od strane Štaba civilne zaštite Konjic, kriznih štabova i epidemiološke službe kako bismo spriječili dalje širenje i izbjegli nove tragične slučajeve'', navode.

Općinski štab, tvrde, ima redovnu komunikaciju sa Federalnim štabom civilne zaštite i Štabom civilne zaštite HNK-a  te da aktivno pratimo situaciju na terenu i poduzimamo neophodne mjere.

U tom kontekstu ističu, da u suradnji s Općom bolnicom Konjic trenutno rade na osposobljavanju prostorija motela 'Konjic' i stavljanje istog u funkciju u slučaju potrebe za upućivanjem većeg broja pacijenata pod bolnički nadzor.

Trenutno se prema naredbi Štaba civilne zaštite HNK-a pacijenti s težim simptomima upućuju za Mostar. Na raspolaganju imaju dovoljno testera kao i potrebne bolničke opreme da možemo odgovoriti na aktuelno stanje.

''Građanima šaljemo poruku da nema mjesta panici ali ima mjesta zabrinutosti. Odgovorno ponašanje građana u smislu prevencije najveća nam je pomoć kako bi sve mjere Štaba i medicinskog osoblja bile provodive i kako bismo u što kraćem vremenu stavili pod kontrolu dalje prenošenje zaraze. Suzdržite se od širenja dezinformacija i pratite službene objave Štaba civilne zaštite Općine Konjic'', stoji u saopćenju.

Štab civilne zaštite općine Konjic, navode, radi u punom kapacitetu i u skladu sa situacijom na terenu obavještavat će javnost blagovremeno.

Fotografija Službe Civilne Zaštite Konjica.

 

ocijeni
(4 glasova)