Printaj ovu stranu

Košarkaški savez BiH donio odluku, RMU Banovići i Igokea prvaci

Košarkaško prvenstvo BiH u obje konkurencije je okončano na osnovu odluke koju je donio Košarkaški savez BiH.

Odluku je donio Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH. Izdato je sljedeće saopštenje koje je potpisao generalni sekretar KSBiH Amer Čolan:

“Ovim putem želimo obavijestiti košarkaške klubove i cjelokupnu sportsku javnost u Bosni i Hercegovini, da je donesena Odluka o završetku košarkaškog Prvenstva Bosne i Hercegovine za žene i muškarce u takmičarskoj sezoni 2019/2020.

Na temelju konačnog plasmana/poretka košarkaških klubova u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za žene i muškarce u takmičarskoj sezoni 2019/2020 proglašeni su:

• Prvak Bosne i Hercegovine za žene je ŽKK RMU Banovići
• Prvak Bosne i Hercegovine za muškarce je KK Igokea Aleksandrovac

Odluku je donio Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na hitnoj telefonskoj sjednici, uvažavajući sve okolnosti vezane za složenu epidemiološku situaciju, radi sprečavanja širenja i suzbijanja zaraznih bolesti, odnosno korona virusa (COVID – 19)”.

U sljedećoj sezoni Prvenstvo BiH za košarkaše bit će prošireno na 14 klubova (dosad 12), a neće se više igrati Liga 6, već Final Four. U viši rang ulaze tri ekipe (Bosna Royal, Student Mostar i Borac Banja Luka), ispada samo posljednjeplasirana Vogošća.


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)