A1 lige BiH, najave 19.kola: Konjic gostuje Bosni

Devetnaesto kolo A1 lige BiH donosi nam nekoliko veoma interesantnih duela u Živinicama, Zenici i na Ilidži.

Uvodni meč ovog kola igra se već danas u petak 6.marta u Skenderiji gdje vodeća Bosna Royal dočekuje Konjic. Studenti su izraziti favoriti u ovom duelu iako su obezjedili prvu poziciju pred doigravanje žele nastavak niza pobjeda, dok Konjičani koji su velikoj rezultatskoj krizi teško se mogu čemu nadati protiv lidera u Sarajevu.

IBU Spartans na krilima trijumfa u u prošlom kolu u Konjicu u ovom dočekuje ekipu Turbine. Izuzetno važan meč za obje ekipe, domaćin želi potvrdu brejka i bijeg iz donjeg dijela tabele, dok Jablaničani pobjedom žele zadržati treću poziciju koja vodi u play off.

I u Zenici se igra utakmica ekipa koje imaju aspiracije za plasman u doigravanje. Čelik je u Areni domaćin ekipi Bošnjaka, domaćin bi pobjedom u ovoj utakmicu gotovo obezbjedio drugo mjesto, dok bi gosti iz Hadžića trijumfom u Zenici bili blizu plasmana u doigravanje.

Na Ilidži se igra također igra utakmica bitna za obje ekipe. Igman Burch je domaćin Radničkom i pobjedom u ovom duelu bi gotovo osigurao zlatnu sredinu, a gosti iz Goražda dvanaestom prvenstvenom pobjedom bili bi na pragu plasmana u play off.

Gračanica je domaćin ekipi Gen iz Sarajeva. Gračanlijama su nakon tri vezane pobjede porasli apetiti i trijumfom protiv Sarajlija žele da se uključe u direktnu borbu za doigravanje, dok gosti žele bijeg iz donjeg dijela tabele.

Brčko Ditrikt je domaćinTravniku i važi za favorita u meču protiv posljednjeplasirane ekipe lige.

Parovi 19.kola:

Sarajevo: Bosna Royal – Konjic (06.03. – 19:oo)

Živinice: IBU Spartans – Turbina (07.03. – 16:30)

Ilidža: Igman Burch – Radnički (07.03. – 18:oo)

Gračanica: Gračanica – Gen (07.03. – 19:oo)

Zenica: Čelik – Bošnjak (08.03. - 14:oo)

Brčko: Brčko Distrikt – Travnik (08.03. – 18:oo).


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)