DVA SLUČAJA ZARAZE U Banjoj Luci koronavirusom zaraženi otac, ali i njegovo dijete koje je išlo u školu

Kod stanovnika Banje Luke, koji je na radu u Italiji, i njegovog djeteta potvrđena je zaraza koronavirusom, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite entiteta RS Alen Šeranić.

Na konferenciji za medije rečeno je da je pacijent smješten na Univerzitetskom kliničkom centru RS, da je dobrog općeg stanja, da je imao blagu temperaturu te da mu supruga i dijete žive u Banjoj Luci. Entitetski organi istakli su da nema mjesta panici, kao i da se problemu pristupa odgovorno.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite entiteta RS Alen Šeranić obratio se danas javnosti te kazao da je riječ o sredovječnoj osobi koja se javila službama u skladu s pravilima. Kako kaže, početkom sedmice urađeni su nalazi i virus je potvrđen, a pacijent je izolovan na UKC RS.

POTVRDILO MINISTARSTVO1h 19m

Prvi slučaj koronavirusa u BiH! Obratit će se ministar u RS-u i gradonačelnik Banje LukeOn je istakao da se pacijent osjeća dobro i da ovo nije ništa neočekivano, jer dosta ljudi iz BiH radi u Italiji, ali i da se može očekivati još slučajeva. Istakao je da su ostvareni kontakti s porodicom oboljelog i da je potvrđena zaraza koronavirusa kod djeteta.

Kako kaže, ostvareni su kontakti sa školom koje dijete pohađa i pokušavaju se ostvariti kontakt sa svim osobama s kojim su oboljeli bili u kontaktu. On je rekao da se i dijete osjeća dobro, a da supruga pacijenta nije pozitivna na koronavirus.

klix.ba-novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)