Printaj ovu stranu

Rijad Burović iz Sarajeva pobjednik “9. Konjic Opena 2020”

       Pobjednik 9.Međunarodnog šahovskog turnira “Konjic Open 2020” koji je organizovao Šahovski klub Igman Konjic je FM Rijad Burović iz Sarajeva, koji je imao maksimalan učinak od sedam poena, drugi je bio FM Aleksandar Tomić iz Crne Gore sa šest poena koliko je imao i trećeplasirani FM Amir Hadžović iz Sarajeva .


Na turniru je učestvovao 121 šahista iz Turske, Albanije, Crne Gore, Hrvatske,Srbije i BiH, a nagradni fond bio je 3.400 KM.

Tigran Kojić je osvojio nagradu kao najbolje plasirani šahista ŠK Igman Konjic, kao i Samuel Zenelaj i Muamer Mrndžić, Čazim Muhibić kao najbolje plasirani veteran.

Aleksandar Tomić pobjednik 9. Međunarodnog šahovskog blic turnira “Sjećanje na majstora Adija Kosovca”

 

 

       Pobjednik 9.Međunarodnog brzopoteznog turnira “Sjećanje na majstora Adi Kosovca” koji se igra u sklopu Konjic Opena je Aleksandar Tomić (CG) sa osvojenih osam poena iz devet partija, Vlado Jakovljević (BiH) je bio drugi sa 7,5 poena, a treći Almir Mataradžić (BiH) sa sedam poena.

Nagradu kao najbolji šahista ŠK Igman dobio je Muamer Mrndžić, dok je Halid Strinić bio najbolji veteran. Desetogodišnji Kaan Unuvar iz Turske kao najmlađi igrač povukao je prvi potez na memorijalnom turniru.

Na turniru je igralo 90 šahista iz šest država, a nagradni fond je bio 1.260 KM.

Domagoj Begić, Marković Ninković i Nasir Radača su najbolji kadeti, a Klara Begić, Ehlimana Babajić i Shuqja Klean najbolje kadetkinje.


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)