Printaj ovu stranu

Najava 18.kola A1 lige BiH, presudna utakmica Konjica

U osamnaestom kolu A1 lige BiH očekuje se nekoliko izuzetno interesantnih i važnih mečeva.

Košarkaši Konjica dočekuju ekipu IBU Spartans. Ovo je derbi ekipa iz donjeg dijela tabele,koji ima veliki znaćaj za obje ekipe. Konjičani su u padu forme, nanizali su seriju od četiri uzastopna poraza i doveli sebe u neugodnu situaciju, tako da je ova utakmica za domaćina presudna, a u isto takvoj situaciji je i gost iz Živinica.

Kao derbi kola izdvaja se utakmica u Goraždu gdje se sastaju domaći Radnički i Bošnjak iz Hadžića. Duel trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe privlači pažnju zbog činjenice da se radi u meču koji odlučuje ko će u play off. I jedna i druga ekipa su tempirale formu tako da se očekuje izuzetno zanimljiva i neizvjesna utakmica.

Na Ilidži se igra komšijski derbi gdje domaći Igman Burch dočekuje Bosnu Royal. Studenti pobjedom žele učvrstiti prvo mjesto, dok domaćin želi ostati u trci za doigravanje.

Čelik je gost ekipi Gen u Sarajevu. Zeničani igraju sve bolje imaju četiri uzastopna trijumfa, pobjedom bi gotovo osigurali drugo mjesto, dok domaćini žele bijeg iz donjeg dijela tabele.

U Jablanici ekipa Turbine dočekuje Brčko Distrikt. Jablaničani su nakon tri uzastopna poraza došli u situaciju da se grčevito bore za mjesto u doigravanju i pobjeda im je imperativ mada će biti teško protiv Brčaka koji imaju niz od pet pobjeda i žele ga nastaviti.

Posljednju Travnik je domaćin Gračanici. Domaćin ne pruža loše partije, ali niže poraze pa očekuje treću pobjedu u prvenstvu, dok gosti rasterećeni očekuju trijumf.

Parovi 18.kola:

Goražde: Radnički – Bošnjak (29.02. – 17:30)

Sarajevo: Gen – Čelik (29.02. – 18:oo)

Travnik: Travnik – Gračanica (29.02. – 18:oo)

Jablanica: Turbina – Brčko Distrikt (29.02. – 18:30)

Ilidža: Igman Burch – Bosna Royal (01.03. – 17:oo)

Konjic: Konjic – IBU Spartans (01.03. – 17:30).


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)