Liga košarkašica 19.kolo, aktuelne prvakinje gostuju u Konjicu

Do kraja regularnog dijela prvenstva Lige 12 ze žene ostala su još četiri kola. Naredno 19.kolo igra se u petak 28. i subotu 29. februara.

Lider prvenstva i aktulene prvakinje ekipa RMU Banovići gostuje u Konjicu gdje će se sastati sa ekipom Konjica. Gošće su apsolutni favoriti u ovom meču, ali to ne bi trebalo spriječiti ljubitelje košarke u gradu na Neretvi da u većem broju dođu u dvoranu Konjičanka kako bi gledali jednu od boljih ekipa u regiji, a i podrže svoje mlade košarkašice na koje su ponosni.

Drugoplasirani Orlovi gostuju u Novom Gradu gdje se sastaju sa domaćom Slobodom. Orlice su izraziti favoriti u ovoj utakmici, baš kao i Čelik koji gostuje u Ugljeviku ekipi Rudar Sport.

Play Off je domaćin Igmanu u Skenderiji. U komšijskom derbiju domaće očekuju sigurnu pobjedu, dvanaestu u prvenstvu koja ih zadržava u gornjem dijelu tabele.

U Banja Luci ekipa Mladi Krajišnik dočekuje Jedinstvo Dženex. U duelu ekipa iz sredine tabele Malene su favoriti i očekuju desetu prvenstvenu pobjedu.

Leotar gostuje u Brčkom gdje igra sa domaćom Brčankom. Trebinjke novom trinaestom pobjedom u prvenstvu žele zadržati četvrto mjesto pred doigravanje, dok domaće teško mogu nešto ušićariti u ovom meču.

Parovi 19.kola:

Novi Grad: Sloboda – Orlovi (28.02. – 19:oo)

Sarajevo: Play Off – Igman   (28.02. – 19:oo)

Brčko: Brčanka – Leotar (29.02. – 17:oo)

Konjic: Konjic – RMU Banovići (29.02. – 18:oo)

Banja Luka: Mladi Krajišnik – Jedinstvo Dženex (29:02. – 19:oo)

Ugljevik: Rudar Sport – Čelik (29.02. – 19:oo).


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)