Printaj ovu stranu

Hercegovački Hofenheim odigrao sa petoplasiranim prvoligašem Čapljinom 1:1

U sklopu priprema za drugi dio sezone fudbaleri Klisa iz Buturović Polja, članovi Druge lige FBiH, grupa " Jug" u Višićima su odigrali treću pripremnu utakmicu sa petoplasiranim prvoligašem Čapljinom .

Iskusni trener Čapljine, Dragan Radović je izveo sljedeći sastav : Kodro, Novaković, Boškailo, Agović, Jazvin, Zubac, Džermedović, Sabljić, Brkić, Kajtazi, Katavić. Još su nastupili, Rodin, Salčinović, Katić, Albijanić, Borća, Obradović, Hadžikadunić .

Šef struke Klisa iz Buturović Polja izveo je sljedeću postavu : Padalović, Husrep, Ćosić, Pirija, Makan, Šabanović, Bitevija, Hakalović, A. Kudra, Mušinović, Šimunović . Još su nastupili, Cero, Vila, Hebibović, Jahić, Gabela, Pripo i Pandur .

U 31. minuti nakon što je u kaznenom prostoru Čapljine, srušen Bern Šimunović, opravdano je douđen penal za FK Klis koji je uspješno izveo 20 - godišnji Aid Kudra. U drugom poluvremenu obje ekipe su imale svoje prilike, u 68. minuti rezervista Borća je postavio konačnih 1:1 .

- Kako ocjenjujete treću provjeru ", upitali smo šefa struke Klisa iz Buturović Polja, Nedima - Ninu Kudru .

" Prezadovoljan sam današnjim nastupom svojih igrača, sve što sam tražio od njih oni su to ispunili i odgovorili zadacima. Čapljina je igrala u kombinovanom sastavu, ali i mi smo bili bez trojice standardnih igrača (Čilić, Šehić, Bajrić).
Odlično radimo na treninzima i to se odmah vidjelo. Trka, disciplina i borbenost su bili na nivou, ovakvim pristupom se ne trebamo plašiti nijedne ekipe u ligi. Imamo u planu odigrati još dvije utakmice do početka prvenstva, prvo kolo igramo protiv Sloge (Gornji Vakuf / Uskoplje) gdje želimo tri boda i ostanak u vrhu tabele. " kazao je trener hercegovačkog Hofenheima, Nedim - Nino Kudra .
Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)