Printaj ovu stranu

Turbina poražena od Iskre, pobjedila Velež Nevesinje

Ekipa Turbine iz Jablanice u sklopu priprema za start Druge lige jug FBiH odigrala je još dvije pripremne utakmice. U prvoj utakmici odigranoj u Jablanici Turbosi su poraženi do Iskre iz Bugojna rezultatom 1:2.

Gosti su poveli preko Zukanovića, da bi domaćin poravnao preko novajlije Haznadara. U drugom poluvremenu Adnan Ćupina šef struke Turbine izvršio je veliki broj izmjena, dao šansu svim igračima koje je imao na raspologanju. To su iskoristili gosti koji su preko Seferovića ponovo poveli i tako pobjedili.

Treću pripremnu utakmicu Turbina je u Jablanici odigrala protiv Veleža iz Nevesinja po jako teškom terenu. Ekipa Veleža se takmiči u drugoj ligi RS i zauzima šesto mjesto sa 23 osvojena boda.

Šef Ćupina je igrao sa dva sastava po poluvrijeme, prvo poluvrijeme su većinom igrali mlađi momci koji su pokazali da se na njih ozbiljno može računati u budućnosti. Isplatila se borbena igra Turbine jer u 27 minuti nakon sjajnog centaršuta Ćosića najbolje se u skok snalazi Begić i pogađa za 1:0 što je bio rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu su igrali uglavnom igrači koji su igrali prvi dio sezone. Oni su kontrolirali cijeli tok utakmice i protivniku nisu dopustili da naprave previše šansi. Sjajna igra je naplaćena u 67 minuti kada Haznadar postiže pogodak za 2:0. Do kraja utakmice domaći igrači stvorili su još šansi, ali gosti su se dobro branili. Igrala se 80 minuta kada Bekrić uzima jednu loptu na protivničkom šesnestercu i izlazi na golmana da bi nesebično dodao za Husovića koji se ubacio iz drugog plana i pogodio za 3:0 što je i konačan rezultat ove utakmice.


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)