Printaj ovu stranu

Turbina remizirala sa Travnikom

Ekipa Turbine iz Jablanice od 8.februara priprema se za nastavak sezone u Drugoj ligi jug FBiH. Treninzi se obavljaju na Gradskom stadionu “Salem Halilhdžić” i u sportskoj dvorani pod vodstvom šefa struke Adnana Ćupine.

Na treninzima se pored velikog broja igrača koji su odradili prvi dio sezone i povratnika u klub našlo i novo ime. Radi se o mladom 20-godišnjem Zinedinu Haznadaru koji je došao iz Olimpika, a pokriva poziciju krila. Klub je napustio Haris Zuko koji je prešao u Slaven iz Živinica.

Turbina je odigrala i prvu pripremnu utakmicu u Travniku sa federalnim ligašem Travnikom. Utakmica je završena rezultatom 1:1, domaći su poveli u 80 minuti golom Vujića iz penala, a poravnao je Ćosić par minuta kasnije. Jablaničani su odigrali dobru utakmicu bili ravnopravni sa ekipom koja u Prvoj ligi FBiH zauzima šesto mjesto, pokazali da su zasluženo na petom mjestu tabele Druge lige jug.

U narednom period stručni štab Turbine će odlučiti da li će još popunjavati igrački kadar, a do početka drugog dijela sezone (15.mart) odigrati će još nekoliko pripremnih utakmica.


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)