Liga 12 žene, najave 17.kola: Konjičanke dočekuje Trebinjke u hercegovačkom derbiju

Sedamnaesto kolo lige košarkašica donosi nam zanimljive duele u Konjicu, Sarajevu i Brčkom. Tri utakmice se igraju u petak 14.febuara, a preostale tri u subotu 15.februara.


U Konjicu se igra hercegovački derbi između domaćeg Konjica i Leotara. Trebinjke su u prvom dijelu sezone bile uspješnije i u ovom meču su favoriti, iako će zasigurno mlade Konjičanke pokušati iznenaditi gošće koje žele da dođu do jedaneste pobjede i približe se četvrtoj poziciji na tabeli.

U Sarajevu ekipa Play Off je domaćin aktuelnim prvakinjama i trenutnom lideru ekipi RMU Banovići. I u ovoj utakmici gošće su favoriti i teško ih domaće mogu iznenaditi, pogotovo što igračice iz Banovića žele zadržati prvo mjesto pred doigravanje.

Još jedan duel gdje su gošće izraziti favoriti igra se na Ilidži gdje domaći Igman dočekuje drugoplasirane Orlove. Banjalučanke pušu za vrat lideru žele da i poslije ovog kola tako bude.

U Brčkom se igra derbi ekipa iz sredine tabele. Ekipa Brčanke je domaćin ekipi Jedinstvo Dženex. Domaće nakon kiksa u prošlom kolu kada su kući izgubili od Rudara žele da se iskupe protiv Tuzlanki, mada će biti teško jer se radi o ekipama podjednake vrijednosti, tako da se očekuje da će utakmica biti neizvjesna do samog kraja.

Čelik je u Novom Gradu izraziti favorit protiv posljednje Slobode, baš kao i Mladi Krajišnik u Ugljeviku protiv domaćeg predposljednjeg Rudar Sporta.

Parovi 17.kola:

Sarajevo: Play Off – RMU Banovići (14.02. – 14:30)

Brčko: Brčanka – Jedinstvo Dženex (14.02. – 18:oo)

Ugljevik: Rudar Sport – Mladi Krajišnik (14.02. – 19:oo)

Ilidža: Igman – Orlovi (15.02. – 15:45)

Konjic: Konjic – Leotar (15.02. – 17:oo)

Novi Grad: Sloboda - Čelik (15.02. - 18:oo).


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)