KONJIC: Udruženje žena "Nera" pokrenulo humanitarnu akciju za migrante - formiran i mobilni tim

Foto: Nera, FB Foto: Nera, FB

Novoosnovano udruženje žena "Nera" Konjic iniciralo je plemenitu akciju za migrante koji se trenutno nalaze na području Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona.


"Inspirisani emotivnom pricom studentkinje Lejle Golubic i apelom njene majke dr. Zehre Halilovic Begic Udruzenje zena Nera iz Konjica pokrece realizaciju humanitarne akcije prikupljanja pomoci za migrante. Nakon konsultacija s organizacijom Pomozi.ba dosli smo do informacija koja vrsta pomoci je trenutno najpotrebnija u procesu zbrinjavanja migranata te shodno tome pocinjemo prikupljanje donacija u vidu donjeg vesa i carapa. Pomoc mozete predati clanicama Udruzenja Nera u petak 14.2. i petak 21.2. u prostorijama Agencije Visit Bosnia pored Stare Cuprije, do Mirisa Lipe. Clanice ce primati pomoc u terminu od 10- 16 h. Mole se sugradjani da donose donacije iskljucivo u donjem vesu i carapama jer ostalih odjevnih predmeta ima dovoljno u skladistu organizacije Pomozi.ba i oni nisu u mogucnosti primiti drugu vrstu pomoci. Zahvaljujemo se unaprijed za svaku donaciju i ucesce u organizovanom prikupljanju pomoci. Ukoliko niste u mogucnosti licno donijeti donaciju kontaktirajte nas u inbox radi dogovora oko preuzimanja pomoci. Molimo sve nase sugradjane da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji u cilju pribavljanja sto vecih kolicina nedostajucih odjevnih predmeta." - navodi se u saopćenju Udruženja "Nera" Konjic.

Kako saznaje portal novikonjic.ba akcija je proširena i građani sada mogu donirati zimske jakne, džempere, čizme i duboke cipele (pozeljni brojevi od 41 do 45), kape, šalove, rukavice, hlače i naravno vec traženi donji veš i čarape.  

UŽ "Nera" ovu akciju realizuje i sa sarajevskim volonterima, grupom građana koji pomažu ljudima u pokretu i dostavljaju pomoć migrantima koji nisu smješteni u kampove. Pomoć koju prikupe dobro ce doći ljudima koji veći dio dana provode na ulici. 

Odziv građana je dobar, a naš sugrađanin, Đenan Ramić također se uključio u akciju te će prevesti prikupljenu pomoć na data odredišta nakon završetka iste.

Portal Novikonjic.ba poziva čitatelje da se odazovu i pomognu akciju u skladu sa svojim mogućnostima.

Novikonjic.ba

ocijeni
(5 glasova)