Nastavlja se A1 liga, 12.kolo: Konjic domaćin Travniku, derbi u Goraždu

   Nakon tri sedmice pauze poslije završetka prvog dijela sezone narednog vikenda nastavlja se drugi dio sezone A1 liga BiH.

Ekipa Konjica u dvorani Konjičanka dočekuje Travnik, ekipu koja zauzima posljednje mjesto na tabeli. Konjičani su na otvaranju sezone slavili u Travniku, a nakon domaćeg kiksa protiv komšija iz Jablanice u prošlom kolu, Konjic još jednom pobjedom nad Travničanima žele ostvariti petu prvenstvenu pobjedu i bijeg iz donjeg djela tabele.

U 12. kolu derbi se igra u Goraždu gdje Radnički dočekuje drugoplasiranu Turbinu. Domaćin je na skoru od šest pobjeda i pet poraza, nalazi se na šestom mjestu, a kako je goste iz Jablanice na otvaranju sezone savladao na njihovom terenu domaćin očekuje još jedan trijumf kojim bi se približio vrhu tabele, dok Jablaničani želi zadržati mjesto iza lidera Bosne.

Vodeća Bosna Royal u Skenderiji dočekuje komšije iz Hadžića ekipu Bošnjak. Studenti su izraziti favoriti u ovom meču, a gosti se nadaju da mogu napraviti iznenađenje.

Trećeplasirani Čelik gostuje ekipi IBU Spartans u Živinicama. Zeničani igraju sve bolje očekuju nastavak dobrih igara i pobjeda, a domaćin je uvjeren da može da dođe do šeste prvenstvene pobjede.

Na Ilidži ekipa Igman dočekuje Gen.Još jedan komšijski derbi u kojem domaćin pobjedom želi da održi korak sa vodećim ekipama, dok debitant u ligi ekipa Gen želi da napravi još jedno iznenađenje i savlada favorizovanog domaćina.

Brčko Distrikt je domaćin ekipi Gračanice. Sudar ekipa podjednake vrijednosti tako da se očekuje neizvjesna utakmica.

Parovi 12.kola:

Ilidža: Igman Burch – Gen (18.01. – 18:oo)

Sarajevo: Bosna Royal – Bošnjak (18.01. – 18.oo)

Živinice: IBU Spartans – Čelik (18.01. – 18:oo)

Konjic: Konjic – Travnik (19.01. – 17:30)

Goražde : Radnički – Turbina (19.01. – 18:oo)

Brčko: Brčko Distrikt – Gračanica (19.01. – 18:oo).


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)