10. kolo Premijer lige BiH za rukometašice: Derbi kola u Banja Luci, gostuje lider i aktuelni prvak ŽRK Grude

Nakon dvonedjeljne pauze utakmicama 10. kola nastavlja se takmičenje u Premijer ligi BiH, derbi kola se igra u Banja Luci gdje domača četveroplasirana ekipa ŽRK Borac, 18 bodova, ugošćuje aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine i lidera na tabeli ŽRK Grude.


Gruđanke imaju 6 bodova više od Banjalučanki, jedno je sigurno da će to biti veoma kvalitetna i neizvjesna utakmica .

Drugoplasirana ekipa ŽRK Izviđač CO koja ima isti broj bodova kao ŽRK Grude je domaćin prijedorskoj ekipi ŽRK Miri, koja je na sedmom mjestu.

Veoma zanimljivo će biti u Zavidovićima gdje trećeplasirana domaća ekipa ŽRK Krivaja, 21 bod prima u goste brčansku ekipu ŽRK Jedinstvo koje je za dva mjesta niže na tabeli i sa 3 boda manje.

Gradski derbi, koji je i derbi začelja u Mostaru igraju, 9 - plasirana ŽRK Katarina koja je nominalno domaćin, 5 bodova i predposljednje plasirana ekipa ŽRK Zrinjski koja ima dva boda manje od rivalki.

I u Goraždu će biti uzbudljivo gdje osmoplasirana istoimena ekipa, 12 bodova će ugostitiekipu ŽRK Hadžići DG koja je za dva mjesta više na tabeli od Goraždanki i ima 6 bodova manje od Hadžićanki.

Posljednjeplasirana ekipa koja je bez boda OŽRK Jedinstvo iz Tuzle za rivala ima ekipu ŽRK Dubicu, Tuzlanke će nastojati ostvariti prvu pobjedu, ali ....


Subota, 07. decembar,

Banja Luka : ŽRK Borac - ŽRK Grude u 19:30 sati,

Goražde : ŽRK Goražde - ŽRK Hadžići u 18:00 sati,

Mostar : ŽRK Zrinjski - ŽRK Katarina u 19:30 sati,

Zavidovići : ŽRK Krivaja - ŽRK Jedinstvo (Brčko) u 19:00 sati,

Ljubuški : ŽRK Izviđač CO - ŽRK Mira u 16:30 sati,

Tuzla : OŽRK Jedinstvo - ŽRK Dubica u 16:00 sati .Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)