U Konjicu spektakl dolazi Bosna u 8.kolu A1 lige BiH

U Konjic dolazi Bosna Royal u okviru osmog kola A1 lige BiH i to bi trebao biti pravi praznik za sve ljubitelje košarke u gradu na Neretvi. Gostovanje bivšeg prvaka Evrope i lidera na tabeli pobuđuje veliku pažnju pa se očekuje da će Gradska dvorana u Konjicu u nedjelju bit prepuna zaljubljenika košarke. Domaćin želi da nastavi pobjednički niz i dokazati da je u usponu formu, dok gosti žele zadržati vodeću poziciju tako da se očekuje pravi spektakl.

Turbina nakon pobjede u prošlom kolu u Brčkom u ovom u Jablanici dočekuje IBU Spartans. Jablaničani igraju sve bolje u dobrom su ritmu i uz podršku svojih vjernih navijača žele do šeste pobjede u sezoni i da se još više učvrste u vrhu tabele, dok se gosti iz Živinica žele iskupiti za poraz kod kuće u prošlom kolu od Konjica.

Drugoplasirani Radnički domaćin je ekipi Igman Burch i to bi trebao bit jedan od derbija ovog kola. Goraždani su slavili u prošlom kolu u Hadžićima, pobjedom u ovom žele držati priključak za Bosnom , dok gosti sa Ilidže žele prekinuti niz od tri uzastopna poraza.

Čelik je gost u Hadžićima ekipi Bošnjaka. Zeničani igraju sve bolje u dobroj su formi i žele do pete uzastopne pobjede, dok će domaćin nastojati da ne doživi drugi uzastopni poraz kod kuće i dokazati da je poraz u prošlom kolu u Hadžićima od Radničkog bio samo loš dan.

Gen u Sarajevu čeka ekipu Gračanice, obje ekipe imaju istovjetan skor od tri pobjede i četiri poraza tako da se očekuje neizvjesna i zanimljiva utakmica.

U Travniku igraju fenjeraš Travnik i predposljednja ekipa na tabeli Brčko Distrikt. Gosti su favoriti na osnovu dosadašnjih rezultata i igara , a domaćin želi prvu ovosezonsku pobjedu.

Parovi 8.kola:

Hadžići: Bošnjak – Čelik (7.12. – 18:oo)

Jablanica: Turbina – IBU Spartans (7.12. – 18:30)

Travnik: Travnik – Brčko Distrikt (8.12. – 15:oo)

Sarajevo: Gen – Gračanica (8.12. – 17:oo)

Konjic: Konjic – Bosna Royal   (8.12. – 17:30)

Goražde: Radnički – Igman Burch (8.12. – 18:oo).


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)