Raspored grupne faze EP: Ukoliko se plasira BiH dva meča igra u Dablinu, jedan u Bilbau

Održan je žrijeb grupne faze Evropskog prvenstva 2020. godine, a reprezentacija Bosne i Hercegovine ako se plasira igrat će u grupi E sa domaćinom Španijom te Poljskom i Švedskom. Poznat je raspored utakmica grupne faze smotre najboljih evropskih selekcija.

Prvo kolu Evropskog prvenstva grupe E igra se 15. juna, a Španija će na San Mamesu igrati protiv Švedske, dok će se u Dablinu sastati pobjednik baraža Lige B i Poljska.

U drugom kolu, koje će se igrati 19. i 20. juna, sastat će se Švedska i pobjednik baraža Lige B u Dablinu, a dan poslije u Bilbau igrat će Španija i Poljska.

Treće kolo igra se 24. juna kada će Španija igrati protiv pobjednika baraža Lige B, a istog dana u Dablinu okršaj će imati Švedska i Poljska.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je u potrazi za selektorom, u polufinalu baraža Lige B igrat će protiv Sjeverne Irske 26. marta u Zenici, a također bit će domaćin i finala gdje će se plasirati i bolji iz duela Slovačka – Irska.

Hrvatska će igrati na EP u grupi D sa Engleskom i Češkom, te čeka pobjednika play-offa iz Lige C, a to bi mogla da bude i Srbija.

U "grupi smrti" sastaju se Portugal, Francuska, Njemačka i pobjednik play-offa Lige A. 

Podsjećamo, Evropsko prvenstvo igra se u 12 zemalja od 12. juna do 12. jula 2020. godine, a utakmice u grupi E u kojoj bi mogla da bude i BiH, igraju se u Bilbau i Dublinu.

Grupa A: Turska, Italija, Wales, Švicarska
Grupa B: Danska, Finska, Belgija, Rusija
Grupa C: Nizozemska, Ukrajina, Austrija, pobjednik play-offa Lige D
Grupa D: Engleska, Hrvatska, pobjednik play-offa Lige C, Češka
Grupa E: Španija, Švedska, Poljska, pobjednik play-offa Lige B
Grupa F: Pobjednik play-offa Lige A, Portugal, Francuska, Njemačka.


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)