Najava 6.kola Lige 12 za žene: Hercegovački derbi u Trebinju dolazi ŽKK Konjic

U šestom kolu Lige 12 za košarkašice igra se Hercegovački derbi u Trebinju.   

       Ekipa ŽKK Konjic gost je ekipi Leotara koja je u prošlom kolu deklasirala Slobodu u Novom Gradu. Konjičanke imaju svoje adute igraju dobro i kako se radi o ekipama podjednake vrijednosti očekuje se neizvjesna i zanimljiva utakmica.

Derbi šestog kola Lige 12 za košarkašice igra se u Banovićima gdje vodeća ekipa lige ekipa RMU Banovići dočekuje Play Off. Na osnovu dosadašnjih rezultata domaće su apsolutni favoriti u ovom meču, mada se Sarajke ne žele predati unaprijed i imaju svoje adute.

Drugi učesnik Waba lige ekipa Orlova domaćin je Igmanu i očekuje sigurnu pobjedu protiv tima iz Istočne Ilidže, koji do sada ima samo jednu prvenstvenu pobjedu.

Jedinstvo Dženex u Tuzli dočekuje Brčanku u utakmici koja bi trebala donijeti neizvjesnost kada je krajni ishod u pitanju. Ova utakmica je uvodna u ovom kolu i igra se već u petak 29. novembra.

Na krilima pobjede u Sarajevu protiv Play Offa, u ovom kolu Čelik je u Zenici apsolutni protiv ekipe Slobode, koja nema niti jednu pobjedu u prvenstvu.

U Banja Luci ekipa Mladog Krajišnika igra protiv Rudar Sporta iz Ugljevika. Domaće su favoriti, očekuju još jedan trijumf, dok gošće nemaju šta izgubiti.

Parovi 6.kola:

Tuzla: Jedinstvo Dženex - Brčanka (29.11.-19:oo)

Zenica: Čelik – Sloboda (30.11. – 16:oo)

Banja Luka: Orlovi – Igman (30.11. – 16:30)

Banja Luka: Mladi Krajišnik – Rudar Sport (30.11. – 19:oo)

Trebinje : Leotar – Konjic (30.11. – 19:oo)

Banovići: RMU Banovići – Play Off (30.11. - 19:oo).


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)