BiH gost Lihtenštajnu: Kraj neuspješnih kvalifikacija

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine bit će večeras zaključene za Bosnu i Hercegovinu, a zbog velikog neuspjeha večerašnji susret protiv Lihtenštajna poslužit će selektoru Robertu Prosinečkom kao provjera reprezentativaca koji su do sada imali manju minutažu.

Odavno su se Zmajevi oprostili od plasmana na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije, tako da nam ostaje samo baraž kroz Ligu nacija, tako da će večerašnja utakmica biti test igračima s manjom minutažom kako bi se vijdelo na koga se ozbiljno može računati u martovskom baražu.

Luka Menalo je otpao prije utakmice protiv Italije na Bilinom polju, a nakon toga selekor Prosinečki je ostao bez Zorana Kvržića, Seada Kolašinca, Miralema Pjanića i Jasmina Burića. Samo će jedan fudbaler protiv Lihtenštajna zaigrati od prve minute koji je počeo meč s Italijom, a to je Ermin Bičakčić.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine do sada nije osvojila nijedan bod na gostovanju u ovim kvalifikacijama, a takav učinak još imaju samo reprezentacije San Marina, Moldavije, Latvije, Malte, Farskih Ostrva, Azerbdjedžana i Gibraltara i Litvanije.

Zmajevima je potrebna pobjeda kako ne bi oborili negativni rekord prema broju osvojenih bodova u kvalifikacijama. Do sada smo se pet puta sastajali sa Lihtenštajnom i ostvarili isto toliko pobjeda, uz gol-razliku 25:2.

Lihtenštajna i Bosna i Hercegovine igraju večeras na stadionu Rheinpark u Vaduzu sa početkom u 20:45.


Enver  Nimanović

ocijeni
(0 glasova)