Vijećnik Ibro Hero nezadovoljan radom Radio Konjica

FOTO: FB FOTO: FB

Aktivni vijećnik Općinskog vijeća Konjic, Ibro Hero (SDP) napisao je na svom Facebook profile osvrt na rad redakcije Radio Konjica, čiji sadržaj u cjelosti prenosimo:


"OSVRT NA MEDIJSKI PROSTOR SA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONJIC

Dobronamjerna sugestija uredništvu Radio Konjica:

Razumijem da su tehnički problemi (sjeckanje reemitovanja 18. Sjednice Opštinskog vijeća Konjic) sastavni dio problema većine radio stanica u BiH pa tako i našeg Radio Konjica. U tom kontekstu mislim da ste u narednom periodu ostali dužni na ponovno reemitovanje navedene sjednice Općinskog vijeća Konjic.

Ono što ne razumijem sastoji se u kontinuiranoj praksi da se sjednice Općinskog vijeća Konjic isključivo reemituju petkom. Zašto je petak dan u sedmici koji je isključivo rezervisan za reemitovanje sjednice Općinskog vijeća? Ako znamo da je petak pazarni dan u Konjicu, da je petak vrijeme u kome je predviđena i Džuma namaz, nameće se zaključak da ste uskratili pravo na redovno informisanje većine građana općine Konjic vezano za rad i program, kako Općinskog vijeća Konjic tako i informaciju istih po pitanju problematike javnog života i infrastrukture po Mjesnim zajednicama. Nadam se da ćete navedenu (dobronamjernu) sugestiju i kritiku razmotriti te navedenu tematiku prilagoditi vremenskom okviru kako bi građani imali pristup i informaciju vezanu za rad Općinskog vijeća Konjic. Hvala!"

U komentarima na Facebook status vijećnika Hero reagovali su i pojedini građani:

Ekrem Macić Nikada nisam razumio zbog čega lokalni Radio Konjic direktno ne prenosi sjednice OV. Imaju li tehnološke, infrastrukturne mogućnosti ili je do cenzure. A nema se šta tu cenzurisati. Mi smo mala čaršija. Ovdje se sve zna i bez vijećnika. Imamo više habernosa negoli zastupnika!
Dragan Garga Agic Do grla smo u autocenzuri. Svi i sve, pa i ove "sitnice" - nažalost.... 
Novikonjic.ba
ocijeni
(2 glasova)