Najava 8. kolo Druge lige FBiH, grupa Jug: U Jablanici gostuje Neum, Klis protiv Branitelja, Posušje protiv Rame

8. kolo na drugoligaškom " Jugu " u subotu 5. oktobra u Jablanici u derbiju kola otvaraju četveroplasirana domaća Turbina i lider na tabeli ekipa Neuma . Očekuje se neizvjesna utakmica u kojoj su moguća sva tri ishoda .

Drugoplasirani Klis iz Buturović Polja gostuje kod mostarskog Branitelja, a i trećeplasirana ekipa Posušja, nakon prvog poraza u prošlom kolu kod kuće od Tomislava će na " noge " 11- plasiranoj Rami, te će nastojati da povoljnim rezultatom zaboravi poraz iz prošlog kola .

Najefikasnija ekipa u ligi, Ljubuški je apsolutni favorit u domaćem duelu sa Kamešnicom, kao i Bjelopoljac u domaćem duelu sa " fenjerašem ", ekipom Grude .

I Tomislav je u prilici da na svom travnjaku potvrdi trijumf u Posušju u duelu sa ove jeseni " slabašnom " gornjevakufskom Slogom.

Jedan od derbija se još igra u Livnu, gdje se sastaju ekipe koje su komšije na tabeli i imaju isti broj bodova, 10, domaći Troglav 1918 i Brotnjo Čitluk .

 

Subota, 05. oktobar u 15:30 sati,

Jablanica : Turbina - Neum , glavni sudija: Anel Puce (Mostar) , pomoćnici : Antonio
Marčinko (Čituk), i Armin Đulić (Mostar), delegat: Zdenko Raguž (Čapljina) .

Nedjelja, 06. oktobar u 15;30 sati,

Prozor / Rama : Rama - Posušje , Ivan Jurič, Drago Tabak i Luka Papac, Drago Letica,
svi Tomislavgrad .

Ljubuški : Ljubuški - Kamešnica , Emil Husković (Mostar) , Elmedin Padalović (Buturović Polje - Konjic) i Dalibor Mavrak (Mostar), Josip Lozančić (Livno) .

Bijelo Polje : Bjelopoljac - Grude ,Oliver Kožul (Široki Brijeg), Matej Bevanda (Čitluk) i Darijo Lovrić (Široki Brijeg), Dženadin Podrum (Konjic) .

Tomislavgrad : Tomislav - Sloga , Dominik Jureta (Livno), Antonio Čačija ( Livno), i
Andrija Dolić (Prozor / Rama), Tomo Kokalović ( Bosansko Grahovo) .

Mostar : Branitelj - Klis , David Čule (Mostar - Kruševo) Goran Kolobara (Mostar) i Matej Raguž (Stolac), Dražen Mustapić (Široki Brijeg) .

Livno : Troglav 1918 - Brotnjo Čitluk , Marin Suton (Mostar), Denis Limov (Gabela) i Anis Kalajdžić (Mostar) Samir Spahalić (Mostar) .

Slobodna ekipa Stolac .Ismet Nimanović

 

ocijeni
(0 glasova)