Novi uspjeh konjičkih srednjoškolaca: Uspješno završen projekat Lokalnog tima ASuBiH Konjic

Učenici JU "Srednje škole Konjic" su u periodu od aprila do oktobra ove godine radili na izradili Školskog murala.

Sam projekat je finansirala Asocijacija srednjoškolaca u BiH iz budžeta od projekta Socijalnog dana koji se provodi već dugi niz godina.

Srednjoškolci su nakon formiranja lokalnog tima ASuBiH Konjic napisali projekat i dobili finansijska sredstva te odlučili to iskoristiti kako bi uljepšali neku od školskih prostorija.

Tim činom su poslali jaku poruku kako učenicima i profesorima, tako i svim posjetiocima škole.

Grupa je odlučila uraditi mural na zidu koji se nalazi na samom ulazu u srednju školu kako bi sam rad bio sto uočljiviji.

Ono što su oni zapravo naslikali jeste drvo koje predstavlja dva životna puta koji učenici biraju upravo u ovom periodu svog života.

Svijetla strana, puna zelenila i života, predstavlja ustvari uspjeh, slobodu i ljepotu svega što nam znanje nosi, dok druga, siromašnija i ne tako lijepa strana nosi poruku kakav je to život jednog čovjeka koji svoje vrijeme nije posvetio sticanju znanja i trudeći se da kroz znanje svoju budućnost izgradi na bolji način.

Svakako da poruka može biti i individualnog karaktera, tj. da svaki pojedinac prikaz murala može shvatiti na svoj način.

Implementacija ovog projekta trajala je 5 mjeseci, i učenici su uspjeli u svom cilju zajedničkim radom uz veliku podršku kolega, profesora i osoblja cijele JU  "Srednje škole" Konjic!


 Amina Madžak / Novikonjic.ba

ocijeni
(2 glasova)