NAJAVA / Akcija u Konjicu: Dizači tegova pozivaju na pošumljavanje

NAJAVA / Akcija u Konjicu: Dizači tegova pozivaju na pošumljavanje Foto: Ilustracija

"Dragi moji konjičani, FB prijatelji, u KDT NERETVA se rodila inicijativa da se u suradnji sa nadležnim preduzećem izvrši pošumljavanje određenog terena Konjičke općine.

Kako zbog požara koji su uništili naše šume, dijelom i zbog velike nekontrolirane sječe, naša općina je sve manja i manja sa šumskim bogatstvom.
Dogovoreno je da se dana 13.10.2019 godine na lokalitetu koji će nam preduzeće Šumarstvo Prenj Konjic odrediti, izvrši zasađivanje sadnica, obzirom da je sredina oktobra vrijeme kada se vrši pošumljavanje.
Veliki broj naših članova i prijatelja se odazvao pozivu i cilj nam je što veći broj učesnika, samim tim će biti izvršen veći zasad.
Preduzeće Šumarstvo Prenj Konjic će obezbjediti prevoz do odredišta, sredstva za rad i sadnice, a o svemu ćemo u narednim danima imati više informacija, ovisno o broju učesnika. Nadajmo se da će nam i vremenska prognoza ići u korist.
S tim u vezi, pozivamo sve građane općine Konjic, sportske kolektive, građanske i nevladine organizacije, individualno i kolektivno, da nam se pridružite u ovoj akciji kako bismo dali što veći doprinos očuvanju naših šuma, na čemu će nam naša djeca i unuci biti neizmjerno zahvalni.

I na kraju hadis:Ukoliko je nekome od vas u ruci sadnica, a do Smaka svijeta je ostalo taman koliko mu treba da je zasadi, neka to učini." - poručili su članovi Kluba dizača tegova Neretva iz Konjica.


 Almir Karkelja / Novikonjic.ba

ocijeni
(3 glasova)