Domaći fudbal: Najava, 8. kolo Prve lige FBiH

Utakmice 8. kola Prve lige FBiH igraju se u tri termina, petak, subotu i nedjelju, 27. 28. i 29. septembra.

Lider Olimpik otvara ovo kolo u petak, 27. septembra domaćim susretom protiv ekipe Metalleghe BSI koja je uz Jedinstvo i Orašje najveće razočarenje dosadašnjeg dijela prvenstva. Bivši premijerligaš iz Jajca nakon 7 odigranih kola ima samo jednu pobjedu, sa osvojenih 5 bodova. To sigurno ne interesuje domaću ekipu, mada će sigurno ući sa oprezom u ovu utakmicu, ali su apsolutni favoriti .

Derbi začelja se igra u Orašju gdje Oraški labudovi, " fenjeraši " ugošćuju bihaćko Jedinstvo koje je za mjesto više od domaćina i ima bod više, 4. I za jedne i druge ovo je veoma važna utakmica, ali domaćini se nadaju drugoj ovosezonskoj pobjedi .

I Radnik iz Hadžića je u zoni ispadanja koji je u prošlom kolu doživio visok poraz u Čapljini, sa novim šefom struke Doganom će ugostiti sedmoplasiranu ekipu Goražda, te Hadžićanima " igra " samo pobjeda, ali i Goraždani se nadaju povoljnom rezultatu na ovom gostovanju.

U Živinicama se igra utakmica, slična kao u Hadžićima, 12 - plasirani Slaven će ugostiti, najprijatnije iznenađenje ekipu Čapljine. Na klupi Slavena je bivši trener Čapljinaca, Damir Borovac - Kana koji će nastojati da sa svojim pulenima ostvari pobjedu.

Derbi kola se igra u Kaknju gdje četveroplasirani Rudar, ugošćuje komšiju na prvoligaškoj tabeli ekipu TOŠK - a iz Tešnja, obje ekipe imaju po 13 bodova, očekuje se kvalitetna utakmica sa puno golova.

U Gračanici utakmica između domaćeg Bratstva i banovićke Budućnosti, domaći imaju 10 bodova, a gosti 3 manje. Sigurno će stadion u Gračanici biti dobrano popunjen, uz neizvjesnu, borbenu i kvalitetnu utakmicu .

U Travniku istoimena ekipa će ugostiti konjički Igman, domaći su u prošlom kolu odigrali miruljubivo protiv Rudara, pa ne bi smjeli dozvoliti novi kiks, ali i puleni trenera Igmana, Fadila Hodžića su ove jeseni znali iznenaditi svoje domaćine.

Gabelski GOŠK će na stadionu " Perica - Pero Pavlović " ugostiti gradačaćku Zvijezdu, te su kao Olimpik favoriti, te sa novom pobjedom nastaviti utrku za mjesto koje vodi u elitu bh. fudbala .

Petak, 27. septembar u 15:30 sati,

Sarajevo : FK Olimpik - Metalleghe BSI , glavni sudija : Haris Halkić (Sanski Most), pomoćnici : Edin Zjakić (Bihać) i Hasan Nanić (Bužim) , 4. sudija : Emir Spahalić (Mostar), delegat : Mario Prusina (Čitluk), posmatrač : Ahmet Ibranović (Gradačac) .

Subota, 28. septembar u 15:30 sati,

Travnik : NK Travnik - FK Igman , Benjamin Deljković (Sarajevo), Haris Ljuca (Sarajevo) i Tarik Mulasmajić (Tešanj), Deni Čatibović (Sarajevo), Jasmin Memišević (Breza ), Amir Medić (Ključ) .

Orašje : HNK Orašje - NK Jedinstvo , Dragan Stojić (Mostar), Marko Grebenar (Livno) i
Marko Zelenika (Mostar), Josip Martinović (Čapljina), Marko Jonjić (Kupres), Salem
Kundo (Goražde) .

Gračanica : NK Bratstvo - FK Budućnost , Kenan Bajraktarević (Orašje), Josip Vorgić (Domaljevac) i Mario Grgić (Odžak), Darko Gedžić (Brčko), Renato Buhić (Mostar), Eldis Prošić (Cazin) .

Kakanj: FK Rudar - NK TOŠK , Mahir Mehmedičević (Gradačac), Nisad Ahmetašević (Gradačac) i Elmir Trgovčević (Tuzla), Ilija Živković (Orašje), Ekrem Ibreljić (Fojnica),
Zdenko Golemac (Mostar) .

Živinice : NK Slaven- NK Čapljina , Amar Omerdić (Bihać), Almir Huskić (Bugojno) i
Boris Bilješko (Novi Travnik), Sanel Silić (Cazin), Irfan Budimlić (Cazin), Anto Sučić (Nova Bila) .

Nedjelja, 29. septembar u 15:30 sati,

Hadžići : FK Radnik - FK Goražde , Edin Mujkić (Doboj Istok), Adnan Arfadžan (Jablanica) i Ivo Maglica (Livno), Stipe Kovačević (Tomislavgrad), Franjo Smoljo
(Kupres), Zorislav Nuić (Čapljina) .

Gabela : NK GOŠK - NK Zvijezda , Danijel Bojo (Kiseljak), Moamer Čaušević (Sarajevo) i Josip Čolić (Kupres), Goran Paradžik (Ljubuški), Mensud Drljević (Goražde), Jasmin
Topić (Cazin) .


Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)