Aldin Kadić i Semir Karić pojačali KK Konjic

Košarkaški klub Konjic još se pojačao pred start nove sezone u A1 ligi BiH. Aldin Kadić , iskusni centar bogate igračke karijere nakon opravka od povrede ahilove tetive vratio se u klub u kojem je počeo košarkašku karijeru.


Kadić će tako nakon 5 godina ponovo nastupati za klub iz rodnog grada. U prethodnom periodu je nastupao za KK Bošnjak Hadžići sa kojim je izborio plasman u Prvenstvo BiH, kao i dvije sezone u elitnom rangu takmičenja. Osim toga ističemo nastupe Aldina za KK Bosna ASA BHT, kao i inostrane angažmane. Kadić će sasvim sigurno sa svojim iskustvom i kvalitetom donijeti dodatni kvalitet u igri KK Konjic.

Mladi 19 - godišnji plejmejker Semir Karić će od naredne sezone nastupati za ekipu Konjica. Karić je prošao omladinske selekcije OKK Spars Sarajevo, a prošle sezone bilježio i nastupe za seniorski sastav ekipe Sparsa. Treba napomenuti da je Karić nastupao sa dosta uspjeha i u omladinskim reprezentativnim selekcijama naše države.
Konjičani sigurno po dobrom pamte "malog Semu" koji je već u dva navrata nastupao za KK Konjic kao posuđeni igrač Sparsa. Sigurno je da će Karić kao i Kadić biti prava pojačanja za ekipu Konjica.


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)