Konjičanin Azer Kozić, mladi fudbaler Orašja postigao 8 golova, uz dvije asitencije

Azer Kozić 18 - godišnji fudbaler prvoligaša Orašja, u ovaj klub je došao pred početak ovogodišnje sezone .

U toku dosadašnjeg dijela sezone velika nada bh. fudbala je to i pokazao, mlađani Kozić nastupa za juniorsku i seniorsku ekipu Oraških labudova. Proteklog vikenda u A Omladinskoj ligi Tuzlanskog kantona, juniori mladi Konjičanin je u okviru 4. kola pomenute lige u duelu protiv ekipe Bosne iz Mionice koju je ekipa Orašja dobila rezultatom, 16:0, postigao čak osam golova u pobjedi njegove ekipe, a imao je dvije asistencije. Na dosadašnje 3, od 4 prvenstvene utakmice, postigao je čak 10 golova, uz tri asistencije, najbolji je strijelac lige. Da čudo bude veće Azer igra na poziciji zadnjeg veznog igrača.

U prvenstvu Prve lige FBiH i takmičenju u Kupu BiH junak ove priče je odigrao dvije utakmice, debi je imao u Kupu BiH sa banjalučkim Borcem, za seniorsku ekipu, prvenstvenu, Goražde - Orašje. Novi šef struke, Samir Smajlović je već uvidio kvalitete ovog igrača.

" Prezadovoljan sam u novoj sredini, od svih u klubu sam više nego dobro primljen, imamo sjane uslove za rad i napredovanje ", kazao je Azer Kozić, više nego skromni mladić, vanserijski talenat, nova nada bh. fudbala .


Ismet Nimanović

ocijeni
(3 glasova)