PROSLAVILI 22 GODINE MATURE: Druženje bivših učenika Srednje policijske škole MUP RBIH u Konjicu

FOTO: Novikonjic.ba FOTO: Novikonjic.ba

Večeras su se u Konjicu okupili bivši maturanti Srednje policijske škole MUP RBIH (XXIII klasa) kako bi obilježili 22 godine mature.

Školovanje je trajalo od 1993. do 1997. godine i odvijalo se u Sarajevu i dijelom u Bugojnu, a nakon reintegracije i vraćanja školskih prostorija na Vracama učenici su uspješno završili školu i položili zakletvu.

Inicijativu za ovogodišnje okupljanje u prelijepom ambijentu restorana „Pećina“ kod Čelebića pokrenuli su dva Adisa, Kasalo i Muhibić te se odazvalo oko 30 policajaca iz svih bh. policijskih agencija (SIPA, FUP, MUP KS, MUP HNK, MUP TK, MUP SBK, Sudska policija FBIH). Mnogi su došli iz udaljenih krajeva da svojim prisustvom uveličaju svečanost.

Veliki broj bivših učenika uspješno je uz rad završio i visoke škole, mnogi su uzorni sportisti i cijenjeni građani koji danas obnašaju odgovorne policijske funkcije (inspektori, šefovi odsjeka policijskih jedinica, načelnici kriminalističkih službi....). Prisjetili su se dogodovština iz škole, boravka u Bugojnu i teških uslova za preživljavanje u ratnom Sarajevu, svojih profesora i poginulih drugova.

"Bili smo i ostajemo temelji sigurnosti Bosne i Hercegovine" - poručili su ovi mladi momci.

Uslijedilo je fotografisanje za uspomenu i druženje do dugo u noć.

Planira se nastaviti okupljanje, a iduće godine možda to bude i Bugojno.

Fotografija Nihada Zolja.

Fotografija Nihada Zolja.

Novikonjic.ba

ocijeni
(5 glasova)