Najava, 5. kolo Prve lige FBiH: Derbi kola u Goraždu, stiže maksimalni Olimpik

Danas i sutra igraju se utakmice 5. kola Prve lige FBiH . Utakmica u Bihaću se igra u petak 6. septembra, a razlog je što Jedinstvo u nedjelju 8. septembra povodom obilježavanja 100. godina postojanja FK Jedinstvo Bihać igra prijateljsku utakmicu sa Željezničarom iz Sarajeva.

Ovo kolo u petak 6. septembra otvaraju u Bihaću ekipe koje su razočarale, domaće Jedinstvo koje je bilo kandidat za vrh tabele, nalazi se na 11. mjestu, 4 boda, prima u gračaničko Bratstvo koje je na pretposljednjem mjestu prvoligaške tabele .

Derbi kola se igra u Goraždu gdje gostuje lider na tabeli Olimpik, domaća ekipa je na petom mjestu, 12 bodova. Jedno je sigurno da će stadion " Midhat Drljević " biti dobrano popunjen, Goraždani će sve učiniti da postignu željeni rezultat, dok će Vukovi sa Otoke nastojati da ostvare željeni rezultat na ovoj neizvjesnoj utakmici. Ovaj derbi će suditi Antoni Bandić iz Gruda, uz pomoć Tuzlaka, Mirze Čehaje i Elmira Trgovčevića. dok je glavna " faca ", Anto Sučić iz Nove Bile .

" Ranjena " Zvijezda nakon sramotnog poraza u Banovićima pred svojim navijačima će ugostiti trećeplasirani TOŠK, još jedna utakmica koja će donijeti kvalitetan fudbal, pun neizvjesnosti . Mostarac Dragan Stojić je glavni sudija, pomažu mu sugrađanin, Sanel Grljević i Josip Vorgić iz Domaljevca, dok će se najviše pitati Sarajlija, Sead Hasanović .

Derbi začelja se igra na Gradskom stadionu u Konjicu, gdje se sastaju domaći Igman i Orašje, koji imaju po 3 boda . Puleni trenera domaćih Fadila Hodžića su svjesni situacije, igra im samo pobjeda, dok su Oraški labudovi najveće razočarenje nakon odigrana 4 kola. Goraždani su dobili povjerenje za ovu utakmicu , Ernis Džemidžić, kome će asistirati, Mirza Čehaja i Admir Hadžiavdić, a Tuzlak Edis Zukić je glavnokomandujući.

U Čapljini se igra mjesni derbi između Čapljine i GOŠK - a iz Gabele, Gabeljani znaju za svoj cilj, ali će se puno pitati i domaći igrači-

U Travniku istoimena domaća ekipa nakon pobjede u Orašju na svojoj Piroti će ugostiti ekipu Radnika iz Hadžića. Travničani će novom pobjedom potvrditi trijumf u Orašju, ali i puleni trenera Damira Beće imaju svoje adute.

Na preostale dvije utakmice domaće ekipe imaju pobjedničke ambicije, Slaven i Metalleghe BSI, protiv kakanjskog Rudara, odnosno, banovićke Budućnosti, ali će se nešto pitati i gosti.

Petak, 06. septembar u 16:30 sati,

Bihać : Jedinstvo - Bratstvo , glavni sudija : Deni Ćatibović ( Sarajevo ), pomoćnici :
Edis Trklja ( Sarajevo ) i Sahib Smriko ( Zenica ), 4. sudija: Muamer Kurić ( Jajce ) ,
delegat : Nazif Kahrić ( Jajce ), posmatrač suđenja : Sead Jakić ( Mostar )

Subota, 07. septembar u 16:30 sati,

Goražde : FK Goražde - FK Olimpik , Antoni Bandić ( Grude ), Mirza Čejvanović i Elmir Trgovčević oba Tuzla , Mario Pejić ( Grude ), Karlo Jurišić ( Posušje ), Anto Sučić ( Nova Bila ) .

Živinice : NK Slaven - FK Rudar , Sanel Silić ( Cazin ), Armin Jelin i Silvio
Bubalo oba Mostar , Amar Omerdić ( Bihać ), Marko Jonjić ( Kupres ) Niko Lacić ( Brčko ) .

Jajce : NK Metalleghe BSI - FK Budućnost , Amar Omerdić ( Bihać ) , Amir Hušidić ( Velika Kladuša ) i Hasan Nanić ( Bužim ), Haris Halkić ( Sanski Most ) , Željko Soko ( Čapljina ), Zdenko Golemac ( Mostar ) .

Konjic : FK Igman - HNK Orašje , Ernis Džemidžić, Mirza Čehaja i Admir Hadžiavdić svi Goražde, Semir Sarajkić ( Sarajevo ), Esad Kudelić ( Bužim ) , Edis Zukić ( Tuzla ) .

Travnik : NK Travnik - FK Radnik , Edin Mujkić ( Doboj Istok ), Mario Grgić ( Odžak ) i
Marko Brezović ( Kostrč ), Mahir Mehmedičević ( Gradačac ), Halim Stupac ( Bihać ) ,
Besim Dervišbegović ( Orašje ) ,

Čapljina : HNK Čapljina - NK GOŠK , Ilija Živković ( Orašje ), Silvio Bubalo i Mario Zelenika oba Mostar , Kenan Bajraktarević ( Orašje ), Dalibor Šantić ( Busovača ),
Ahmet Ibranović ( Gradačac ) .

Gradačac: NK Zvijezda - NK TOŠK , Dragan Stojić ( Mostar ), Sanel Grljević ( Mostar ) i
Josip Vorgić ( Domaljevac ) , Jure Delić ( Mostar ), Ekrem Ibreljić ( Fojnica ) , Sead Hasanović ( Sarajevo ) .


Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)