Prosinečki večeras ipak neće eksperimentisati - Kakav sastav će istrčati protiv Lihtenštajna?

Nogometna reprezentacija BiH večeras igra jednu od ključnih utakmica kvalifikacija za Euro 2020.S obzirom u kakvoj se situaciji nalaze Zmajevi, koji su pretposljednji u grupi H, jasno je da je to tako.

Svaka utakmica do kraja kvalifikacija, pa i ova večerašnja (20.45 sati) protiv autsajdera Lihtenštajna u Zenici, nosi etiketu krucijalne. Jednostavno više nemamo pravo na kiks, pogotovo u mečevima u kojima slovimo za favorite.

Robert Prosinečki savršeno je svjestan toga, zato će maksimalno ozbiljno pripremiti ekipu za predstojeći meč na travnjaku Bilinog polja. Iako se u jednom trenutku bavio idejom da kombinuje, odnosno – “podijeli minutažu nekim igračima koji nisu toliko dobijali šansu” – kako je već izjavio jučer ujutro, do navečer se Žuti predomislio.

To potvrđuje i njegova izjava na sinoćnjoj press-konferenciji, kada je ustvrdio da ipak neće mnogo mijenjati svoju standardnu postavu.

Napravit će tek nekoliko izmjena, u skladu s novim okolnostima, a u odnosu na meč sa Italijom.

Na golu bi ponovo trebao biti Ibrahim Šehić, a ispred njega stoperski tandem Toni ŠunjićErvin Zukanović. Na desnom beku, kao i protiv Azzurra, ordinirat će Darko Todorović, dok će na lijevoj strani ovog puta biti Sead Kolašinac (u Italiji je na tom mjestu bio Ćivić).

U veznom redu Prosinečki neće rizikovati s nedovoljno oporavljenim Elvisom Sarićem. Umjesto njega zaigrat će Gojko Cimirot ili Rade Krunić, koji bi u sredini pomagao Miralemu Pjaniću i Ameru Gojaku.

Trozubac u ofanzivnom segmentu Žuti vjerovatno neće mijenjati. Tek postoji mogućnost da Deni Milošević zaigra umjesto Harisa Duljevića, koji se posljednjih sedmica adaptira na novu sredinu u francuskom Nimesu.

Dakle, večeras bismo trebali očekivati BiH u ovom sastavu protiv Lihtenštajna:

Šehić – Todorović, Zukanović, Šunjić, Kolašinac – Gojak, Krunić (Cimirot), Pjanić – Višća, Duljević (Milošević), Džeko.


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)