OGLASILO SE ŠKOLSKO ZVONO: U Konjicu 1.959 osnovaca, u Glavatičevu nema prvačića

Foto: Novikonjic.ba Foto: Novikonjic.ba

U šest centralnih konjičkih osnovnih škola jučer je počela nastava za 1.959 osnovaca.

U Prvoj osnovnoj školi nastavu pohađa 619 učenika, a među njima i 64 prvačića dok je u Drugoj osnovnoj školi upisano 898 učenika i 70 prvačića.

U osnovnu školu Glavatičevo upisano je 40 učenika, prvačića nema u ovoj obrazovnoj ustanovi. Osnovna škola Čelebići broji 237 učenika od kojih je 25 prvačića. Škola u Seonici ima 91 učenika i 5 prvačića, dok u Parsovićima je upisano 74 učenika i 4 prvačića.

Direktorica Druge osnovne škole, Munevera Tinjak kazala je u izjavi za lokalni radio Konjic, da će se broj učenika mijenjati do kraja ove sedmice.

„U prvom razredu imamo tri odjeljenja u centralnoj školi, to je 70 učenika. U područnoj školi Bradina imamo 5 učenika, u Podorašcu 8, u Spiljanima 1 učenika i u područnoj školi Džepi 2 učenika su upisana u prvi razred. Podorašac broji 73 učenika, Bradina 49, Spiljanima 21, i na Džepima 5 učenika. Svim učenicima i zaposlenicima sretan početak školske godine, puno zdravlja, učenicima da slušaju svoje roditelje i nastavnike, a znanje će sigurno biti pod ovim krovom.“ – poručila je direktorica Tinjak.

Redakcija portala svim učenicima, roditeljima i nastavnicima želi sretan početak nove školske godine. Sretno dragi naši budući sugrađani. Važnije od ocjena je da izrastete u dobre i odgovorne ljude.

Novikonjic.ba

ocijeni
(2 glasova)