5. WOMAN KONJIC CUP

Foto: novikonjic.ba Foto: novikonjic.ba

Pethodnog vikenda u Konjicu, održan je 5. Međunarodni turnir za kosarkašice, Woman Konjic Cup. Turnir je organizovao domaćin, ŽKK „Konjic“ koji već 5 godina za redom uspješno organizuje ovakav turnir za mlade košarkašice. Turnir se igrao u dvije selekcije: Pionirke i Mini basket selekcija. Na turniru, pored domaćina učestvovale su sljedeće ekipe:

ŽKK „ Primorje „ Herceg Novi (MNE)

ŽKK „ Antivari „ Bar (MNE)

ŽKK „ Ragusa „ Dubrovnik (CRO)

ŽKK „ Tomislav „ Tomislavgrad (BiH)

ŽKK „ Zrinjski 2010“ Mostar (BiH)

ŽKK „ Tešanj“ Tešanj (BiH)

ŽKK „ KOŠ“ Sarajevo ( BiH)

Tokom dva dana turnira, odigrano je mnogo utakmica, viđeno mnogo lijepih poteza i poena, i sve je proteklo u fair play igri. Održano je i takmičenje u šutiranju za tri poena u selekciji pionirki i takmičenje u šutiranju slobodnih bacanja za selekciju Mini basketa.

Pobjednik turnira u selekciji Mini Basketa je ekipa ŽKK „Primorje“ iz Herceg Novog koja je u finalnoj utakmici savladala ekipu ŽKK „Ragusa“ iz Dubrovnika rezultatom 44:37. U utakmici za treće mjesto, koja se igrala između domaćina turnira, ekipe ŽKK „Konjic“ i ekipe ŽKK „Tomislav“ pobijedu je odnijela ekipa iz Tomislavgrada rezultatom 32-14 i tako osvojila treće mjesto na turniru. Za najboljeg igrača turnira u selekciji Mini Basket, proglašena je igračica JOVANA SAVKOVIĆ (ŽKK „Primorje“) koja je ujedno i pobjednik u šutiranju slobodnih bacanja. Najbolji strijelac turnira u ovoj selekciji je ELA MAJSTOROVIĆ (ŽKK „Ragusa“) sa postignutih 75 poena na turniru. Odabrana je idealna petorka turnira u Mini Basket selekciji, koju čine:

Ela Majstorović – ŽKK „ Ragusa“

Jovana Savković – ŽKK „ Primorje“

Anesa Kašić – ŽKK „ Konjic“

Zorica Petrović – ŽKK „Tomislav“

Bojana Radnjić – ŽKK „ Primorje“

Nakon dodjela nagrada za Mini Basket selekcija, dodijeljene su nagrade i najboljima u pionirskoj selekciji. U finalnoj utakmici koja se odigrala između dva tima iz Crne Gore, uspješnija je bila ekipa iz Bara, savladavši ekipu iz Herceg Novog, rezultatom 65-23. U veoma neizvjesvnoj utakmici koja se odigrala između domaćina turnira, ŽKK „ Konjic“ i ekipe ŽKK „ Tomislav“, pobjedu je ostvarila ekipa gošći rezultatom 37-30, te tako osvojile treće mjesto. Za najbolju igračicu na turniru u pionirskoj selekciji, proglašena je igračica LEKOVIĆ MARIJA ( ŽKK „ Antivari“). Za najbolje strijelca turnira proglašena je igračica MATIĆ MILICA (ŽKK „Antivari“), koja je postigla 75 poena na turniru. Za najbolju u šutiranju za 3 poena, proglašena je JOVANA SAVKOVIĆ (ŽKK „Prirmorje“). Odabrana je i najbolja petorka u selekciji pionirki:

Marija Leković – ŽKK „Antivari“

Jovana Lučić – ŽKK „Primorje“

Milica Matić – ŽKK „Antivari“

Azra Nikšić – ŽKK „Konjic“

Sandra Križanac – ŽKK „Tomislav“

Poredak ekipa – Mini Basket

 1. ŽKK „ Primorje“ Herceg Novi
 2. ŽKK „ Ragusa“ Dubrovnik
 3. ŽKK „ Tomislav“ Tomislavgrad
 4. ŽKK „Konjic“ Konjic
 5. ŽKK „Zrinjski 2010“ Mostar
 6. ŽKK „Tešanj“ Tešanj

Poredak ekipa – Pionirke

 1. ŽKK „Antivari“ Bar
 2. ŽKK „Primorje“ Herceg Novi
 3. ŽKK „Tomislav“ Tomislavgrad
 4. ŽKK „Konjic“ Konjic
 5. ŽKK „ Ragusa“ Dubrovnik
 6. ŽKK „Zrinjski 2010“ Mostar
 7. ŽKK „ Konjic 2“ Konjic
 8. ŽKK „ KOŠ“ Sarajevo

Do sljedeće godine, sportski pozdrav iz Konjica.

Neven Pejković/ novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)