Printaj ovu stranu

Obrazovanje gradi BiH na Boračkom jezeru danas dobilo donaciju

Obrazovanje gradi BiH, ove godine na Boračkom jezeru, osiguralo je ljetovanje za stotinu djece bez roditelja.
Prijatelji Udruženja iz Sarajeva i Konjica donijeli su im donaciju u hrani.
Tim povodom, predsjednik Udruženja Jovan Divjak, izražavajući zahvalnost za donaciju, za naš portal je kazao - Preko petnaest godina ovo bh Udruženje, u kampu konjičkih izviđača na Boračkom jezeru, na ljetovanje dovodi sto do dvije stotine djece.
Sada su ovdje djeca iz Udruženja Oaza iz Sarajeva, Drin iz Fojnice, ORI - omladinska romska inicijativa iz Visokog, Udruženja Romalen iz Kaknja, karatisti iz Vareša , djeca iz Udruženja Obrazovanje gradi BiH i izviđači iz Konjica.
Osim odmaranja i druženja, djeca se ovdje kroz sport i zabavu uče toleranciji, integraciji, omladinskom aktivizmu, ekologiji...Gospodin Divjak kaže da je posebno zadovoljstvo ovo ljetovanje izvesti u godini kad Udruženje slavi 25 godina postojanja.
Načelnik Logora Munib Karačić rekao nam je da će grupa ovdje boraviti od 8.7. do 16.7., da je ustajanje u 7,30, slijedi fiskultura, higijena, u 8,20 je smotra šatora i svako jutro pet-šest djece bude nagrađeno za najbolje uređen šator, nagrade su knjige i slatkiši.
Od 9 do 11 je doručak, slijedeća dva sata kupanje, odmor, ponovo kupanje 15 do 17,30, zatim sportske aktivnosti i u 23 povečerje.
Sva djeca su dobro i zdravo, uživaju u odmoru, kratko poručuju roditeljima.
Ovo najpoznatije i najplemenitije bh Udruženje koje u nazivu ima tri najljepše i najvažnije riječi - obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu, nije na budžetu, nema stalne izvore prihoda, za osam dana ljetovanja stotinu djece, mora prikupiti 20000 KM, plus za prevoz 800 KM, pa pozivamo sve prijatelje Bosne i Hercegovine širom svijeta da im pomognu u realizaciji osnovne ideje a to je učenje, druženje, komunikacija, izgradnja povjerenja, integracija Bosne i Hercegovine, što najviše nedostaje ovoj državi.
ocijeni
(1 glas)