Obrazovanje gradi BiH na Boračkom jezeru danas dobilo donaciju

Obrazovanje gradi BiH, ove godine na Boračkom jezeru, osiguralo je ljetovanje za stotinu djece bez roditelja.
Prijatelji Udruženja iz Sarajeva i Konjica donijeli su im donaciju u hrani.
Tim povodom, predsjednik Udruženja Jovan Divjak, izražavajući zahvalnost za donaciju, za naš portal je kazao - Preko petnaest godina ovo bh Udruženje, u kampu konjičkih izviđača na Boračkom jezeru, na ljetovanje dovodi sto do dvije stotine djece.
Sada su ovdje djeca iz Udruženja Oaza iz Sarajeva, Drin iz Fojnice, ORI - omladinska romska inicijativa iz Visokog, Udruženja Romalen iz Kaknja, karatisti iz Vareša , djeca iz Udruženja Obrazovanje gradi BiH i izviđači iz Konjica.
Osim odmaranja i druženja, djeca se ovdje kroz sport i zabavu uče toleranciji, integraciji, omladinskom aktivizmu, ekologiji...Gospodin Divjak kaže da je posebno zadovoljstvo ovo ljetovanje izvesti u godini kad Udruženje slavi 25 godina postojanja.
Načelnik Logora Munib Karačić rekao nam je da će grupa ovdje boraviti od 8.7. do 16.7., da je ustajanje u 7,30, slijedi fiskultura, higijena, u 8,20 je smotra šatora i svako jutro pet-šest djece bude nagrađeno za najbolje uređen šator, nagrade su knjige i slatkiši.
Od 9 do 11 je doručak, slijedeća dva sata kupanje, odmor, ponovo kupanje 15 do 17,30, zatim sportske aktivnosti i u 23 povečerje.
Sva djeca su dobro i zdravo, uživaju u odmoru, kratko poručuju roditeljima.
Ovo najpoznatije i najplemenitije bh Udruženje koje u nazivu ima tri najljepše i najvažnije riječi - obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu, nije na budžetu, nema stalne izvore prihoda, za osam dana ljetovanja stotinu djece, mora prikupiti 20000 KM, plus za prevoz 800 KM, pa pozivamo sve prijatelje Bosne i Hercegovine širom svijeta da im pomognu u realizaciji osnovne ideje a to je učenje, druženje, komunikacija, izgradnja povjerenja, integracija Bosne i Hercegovine, što najviše nedostaje ovoj državi.
ocijeni
(1 glas)