Svečano otvoreno dječije igralište u gradskom parku

Simboličnim presjecanjem vrpce Općinskog načelnika Salema Dedića i Saudine Korkarić rođene Čilić, projekt koordinatora nevladine organizacije „Ruka Nade“ iz St. Luisa, SAD, u prisustvu brojne djece, roditelja i građana Jablanice, na svečan način, u ponedjeljak 8. jula 2019. godine, otvoreno je novo dječije igralište za uzrast od tri do pet godina starosti u Gradskom parku u Jablanici.

Projekat izgradnje dječijeg igrališta vrijedan 23.962,05 KM, realizovan je zajedničkom saradnjom Općine Jablanica kao investitora uz podršku nevladine organizacije „RukaNade“ iz SAD-a koja je obezbjedila sredstva za nabavku i montažu gumene podloge, kule, njihalice, vrtuljka, inkluzivne klackalice za djecu sa posebnim potrebama te klasične klackalice.

U svom emotivnom obraćanju Saudina Korkarić rođena Čilić, zahvalila se Općini Jablanica, a posebno Općinskom načelniku Salemu Dediću koji je spremno reagovao na njenu ponudu i osigurao uslove da se ovaj projekat realizuje u kratkom roku.

Saudina je naglasila da je posebno sretna da se ovaj projekat realizovao u njenom rodnom gradu u kojem je završila osnovno obrazovanje i gimnaziju, a fakultet finansija u Americi.

Saudina dodaje: „da su zahvaljujući donaciji naših građana u SAD prikupljena sredstva za ovu namjenu i pošto smo u našem udruženju odlučili da pomognemo djeci Bosne, ja sam se sjetila našeg parka u Jablanici koji, pored postojećeg, zaslužuje još jedno fino dječije igralište za malu raju i drago mi je da me je naš Odbor udruženja podržao u mojoj ideji.

Ja se iskreno nadam da će ovo pomoći našoj Jablanici i donijeti osmjehe na lica naših najmlađih jablaničana“- izjavila je Saudina Korkarić rođena Čilić.

Općinski načelnik Salem Dedić se zahvalio svima koji su se odazvali svečanom otvaranju dječijeg igrališta, te izvođačima radova JKP “Jablanica“ dd u stečaju koji su izvršili pripremne radove, preduzeću „Glovis“ d.o.o. Zenica, na postavljanju gumene podloge i montaži dječijih igrački, a posebno našoj sugrađaniki Saudini Korkarić rođenoj Čilić koja je pokrenula ovu inicijativu i donirala sredstva za obezbjeđenje parkovskog mobilijara.

Općinski načelnik je pozvao svu djecu i njihove roditelje da koriste igračke shodno njihovoj namjeni i starosti djece. Općinski načelnik ističe: „važno je reći da je primjer Saudine, pozitivan primjer naših sugrađana, i poruka svim našim sugrađanima koji žive širom svijeta da slijede njen put.

Svi danas možemo biti sretni i zadovoljni, a ja posebno, što sam bio dio ovog projekta. Želim našoj Saudini svako dobro, a ovo je dan radosti za našu djecu i želim da ovakvih projekata bude što više i u narednom periodu“-istakao je Općinski načelnik Salem Dedić.

Jablanica.ba / Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)