KONJIC: Školu plivanja pohađa 53 djece

Udruženje pedagoga tjelesnog odgoja i sporta općine Konjic i ove godine realizira Školu plivanja za djecu.

Doktor sportskih nauka Sanjin Džajić, uz kolegu Inera Alića, voditelj je Škole plivanja. Kako nam je kazao, prijavilo se 53 polaznika.

Iskusni treneri

- Polaznike smo podijelili u šest grupa i uglavnom je riječ o djeci do 10 godina, njih je četrdesetak, s tim da imamo i nekoliko poluplivača, koji žele usavršiti vještinu plivanja - kazao je Džajić.

Alma Zelić upisala je u Školu plivanja svog devetogodišnjeg sina.

- Smatram da je najbolje da dijete od iskusnih trenera nauči plivati. Sve pohvale za ovakvu školu u našem gradu – istaknula je Zelić.

I Nedžad Arnaut doveo je sina Abdulaha da nauči plivati. Kaže da je obaveza roditelja da nauči dijete plivati.

- S obzirom na to da na području naše općine imamo mnogo rijeka i jezera, potrebno je da dijete zna plivati. Svjedoci smo da se često dešavaju utapanja i zato svaki odlazak na rijeku ili jezero predstavlja i određeni rizik ako osoba ne zna dobro plivati - naveo je Arnaut.

Mnogo lakše

Ističe da je djeci danas mnogo lakše naučiti plivati, jer postoje škole, za razliku od vremena kad je on odrastao i kad su djeca sama učila plivati na rijeci ili jezeru, što je bilo i mnogo opasnije.

- Danas uče u bazenu, imaju toplu vodu i iskusne trenere da ih nauče - zaključio je Arnaut.

Škola plivanja održava se od ponedjeljka do petka na Gradskom bazenu u Konjicu i predviđeno je da svi polaznici završe 12 treninga do kraja jula.

Zelić sa sinom: Sve pohvale - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Zelić sa sinom: Sve pohvale
Avaz.ba / Novikonjic.ba
ocijeni
(2 glasova)