JOŠ 24 SATA: Važna informacija za sve trkače koji će sutra trčati glavnu trku - Konjički noćni cener 10K

Dragi učesnici prvog Konjičkog noćnog cenera, ostala su nešto više od 24 sata do najvećeg i najmasovnijeg sportskog događaja u Konjicu.

Još jednom se iskreno zahvaljujemo na učestvovanju u glavnoj trci a u ovom obraćanju ostavljamo vam neke bitne informacije koje će vam trebati na dan trke.

Podizanje starnih brojeva

Startne brojeva za Konjički noćni cener možete podići u periodu od 12:00 - 19:00h na lokaciji dvorane Konjičanka, nedaleko od stare Ćuprije.

Ostavljanje garderobe i tuširanje nakon trke

Na lokaciji dvorane Konjičanka je predviđen prostor za presvlačenje kao i garderoba gdje ćete moći ostaviti svoje lične stvari. Svi učesnici će moći ostaviti svoje lične stvari samo u slučaju da ostave te stvari u oficijelni ceker trke sa naznačenim starnim brojem trkača.
Na istoj lokaciji će nakon trke biti moguće obaviti tuširanje kao i preuzimanje ličnih stvari ukoliko ih ostavite.

Startni paket - ceker

Pored oficijelnog dresa Konjičkog noćnog cenera i proizvoda sponzora i prijatelja trke koje smo spremili za vas, u startnom paketu će te pronaći i četiri bona. Sa tim istim bonovima, koji važe samo na dan trke, 06.07., moći će te iskoristiti sljedeće pogodnosti:
- Kafa + cedevita u Ljetnoj bašti H&S
- Bavaria pivo u Caffe Insomnia
- Pileća salata nakon trke pod pokroviteljstvom Caffe slastičarne CUP - preuzimanje na cilju nakon trke
- After party + piće dobrodošlice u Garden Citiy-u sa početkom od 22:00h.

Čipovi za mjerenje vremena i sudije

Prilikom podizanja startnih paketa dobit će te i čip za mjerenje vremena koji se nalazi na starnom broju, kako bi vaše vrijeme trčanja bilo apsolutno tačno. Također će duž cijele staze biti raspoređen određen broj sudija koji će pratiti rutu kretanja trkača.

Obustava saobraćaja

Na dan trke, u subotu 06.07., u periodu od 16:00 - 22:00h doći će do izmjene saobraćaja u općini Konjic, te vas ovim putem molimo, ukoliko je to moguće, da dođete u Konjic do 16:00h, a ukoliko je vaš dolazak planiran poslje onda vas molimo da pratite upute organizatora i policije koja će isti saobraćaj regulisati.
Desna strana obale Ćuprije bit će zatvorena od 16:00 do 22:00h. Ulice Maršala Tita, Luka, Doljne Selo, Stara ćuprija, Zuke Džumhura, Tuščica i Trbića Polje bit će zatvorene od 19 do 21h, dok će magistralni put M17 biti zatvoren u prirodu od 19:20h do 20:00h.

Informacije za parking mjesta

Ukoliko u Konjic stižete sa vlastitim prevozom obavještavamo vas da možete koristiti sljedeće lokacije za parking mjesta: dvorana Konjičanka, Garden City, Bingo centar i Javna garaža "Partizanovo".

Start glavne trke

Zona start/cilj se nalazi u ulici Maršala Tita, na desnoj obali rijeke Neretve, odmah pored stare Ćuprije. Start glavne trke je predviđen u 19:30h, nakon oficijelnog odbrojavanja.

Nagradna igra

Svi učesnici Konjičkog noćnog cenera, odnosno glavne utrke na 10 kilometara učestvuju u velikoj nagradnoj igri koju smo organizirali za vas uz pomoć sponzora i prijatelja trke. Izvlačenje nagradne igre je nakon trke na ceremoniji zatvaranja a slučajnim odabirom brojeva iz bubnja možete osvojiti neke od sljedećih nagrada:
- Sat Garmin Forerunner 35
- Večera sa Mirzom Teletovićem u hotelu Malak Regency
- Garden City vikend za dvije osobe
- Rafting na Neretvi za osam osoba sa ručkom
- Posjeta Titovom bunkeru za dvije osobe
- Paket prozivoda Bioelectra
- Spotrska oprema GBT
- Paket prozivoda Nova Vita

Satnica događaja

Pozivamo vas da ispratite u potpunosti satnicu događaja i ukoliko je to moguće prisustvujete od samog početka.

17:00 - Start manifestacije
18:00 - Dječja humanitarna trka
19:30 - Glavna utrka 10K i Humanitarna šetnja građana
21:00 - Proglašenja pobjednika po kategorijama i apsolutni pobjednik trke
21:30 - Izvlačenje nagradne igre
22:00 - Zatvaranje manifestacije

Poruka organizatora

Nadamo se da će vam ovaj dan ostati u sjećanju i da će proći bez ikakvih problema. Iskreno vam želimo ugodan boravak u gradu na Neretevi a na trci nek pobjedi najbolji. Brze i lake noge!

Novikonjic.ba

ocijeni
(4 glasova)