FOTO DANA: Još šest dana do velikog sportskog spektakla - Konjički noćni cener 10K

FOTO: Novikonjic.ba FOTO: Novikonjic.ba

Šejla Šećibović, Aldin Imamović i Amila Pirija večeras na zajedničkom treningu.

Za naš portal o motivima za sportsku rekreaciju govorila je Šejla Šećibović.

"Prije tri godine dobila sam prijedlog da se trčanjem riješim suvišnih kilograma. Tada sam pomislila mogu sve samo trčati nikada neću.

Prošle godine u proljeće meni jako draga osoba počela se baviti trčanjem kroz projekat, a ja sam joj željela pružiti podršku i tako sam počela da nešto "trčkaram". Sarajevo mi je bilo daleko za redovne treninge pa sam više bila po trkama kraćim i dužim u susjednim gradovima.

A onda se pojavio Mahir Mujić sa pričom o konjičkoj trci, popularnom "ceneru". Priča nosi divnu ideju, humanitarnog je karaktera i mnogo se radi na organizaciji, a podršku dobija od sjajnih ljudi kako već ostvarenih poznatih sportista tako i od onih koji će to biti u budućnosti.

Veceras je bio moj jedan od niza treninga sa Amilom i trenerom Aldinom, neku večer smo trčale sa grupom momaka, bilo nam je extra. Trčali smo kraj naše Neretve, družili se, uživali, malo smo se i umorili, ali to je prolazno. Voljela bih kad bi nam se pridružio što veći broj naših sugrađana, da uživamo skupa i pišemo neke nove stranice sportske historije Konjica." - poručuje Šećibović.

Ostalo je još šest dana do prvog Konjičkog noćnog cenera - utrke na deset kilometara ulicama grada.

Fotografija Konjički noćni cener.

Novikonjic.ba

ocijeni
(3 glasova)